lezersvraag

We komen in de zoektocht naar het voorkomen van kalkaanslag de termen waterontkalker als waterontharder tegen, wat is het verschil en welke apparaat werkt het beste tegen kalkoverlast?

Een waterontkalker en een waterontharder zijn synoniemen, waterontkalker wordt iets vaker gebruikt in België en in Nederland is het woord waterontharder iets meer ingeburgerd.

Apparaten die kalk en magnesium uit het water halen en daarmee hard water zacht maken, zorgen dat je minder last hebt van de kalk in het water en worden verkocht onder vele namen. De bekendste zijn waterontharder, waterverzachter en waterontkalker. In alle gevallen gaat het om dezelfde type apparaten die de techniek van ionenuitwisseling gebruiken. Een waterontkalker en een waterontharder zijn dus exact gelijk aan elkaar.

Naast de waterontkalker bestaan er ook andere technieken om de overlast van kalk te verminderen of tegen te gaan. Met reverse osmose membraan filters haal je vrijwel alles uit het water dus ook het kalk. Een andere techniek is het gebruik van polyfosfaat of silicopolyfosfaat. Lees meer details over de verschillende vormen van waterontharding in het artikel verschillende wateronthardingstechnieken.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >bezoekersvragen