Waarom is een terugstroombeveiliging type CA noodzakelijk bij een waterontharder?

terugstroombeveiliging type ca voor waterontharder
terugstroombeveiliging type CA

In een waterontharder kan water enige tijd stil staan, dan is het niet uit te sluiten dat bacteriegroei ontstaat. Water met bacteriën, dat willen we niet in het openbaar leidingnet hebben. Het Nederlandse water is van een zeer hoge kwaliteit en de overheid wil dit ook zo houden. Daarom wordt bij een waterontharder, gebaseerd op een ionenwisselaar, vereist dat ze via een terugstroombeveiliging type CA wordt aangesloten op het waterleidingnet.

De terugstroombeveiliging, de naam zegt het al, zorgt dat water uit de waterontharder niet kan terugstromen in het waterleidingnet. Terugstromen, hoe kan dat dan zal je denken? Eenvoudig, bedenk eens de situatie dat tijdelijk de waterdruk vanuit de waterleidingmaatschappij wegvalt of lager wordt. In de waterontharder is de druk "normaal" maar dan wel hoger dan de waterdruk in het openbaar waterleidingnet.

In deze situatie kan water uit de waterontharder terugstromen en dat wil men te allen tijde voorkomen. Daarom wordt een terugstroombeveiliging "type CA" vereist. Deze is te koop met en zonder kraan.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­