lezersvraag

Als wij gaan verhuizen, kan ik de waterontharder dan gemakkelijk meenemen?

In zijn algemeenheid gesteld is een waterontharder vrij eenvoudig te verhuizen. Wat daarbij komt kijken lees je hieronder.

Zelf doen of laten doen?

Die vraag is heel eenvoudig te beantwoorden. Heb je destijds de ontharder laten installeren? Laat dan de deïnstallatie en herinstallatie over aan professionals. Heb je het destijds zelf gedaan, dan is dit klusje in principe ook weer zelf te klaren. De vraag is of je wel genoeg tijd hebt. In de tijd voor de verhuizing heb je al je handenvol aan inpakken en demonteren, wil je dan dit klusje er ook nog bij?

losse bypass waterontharder
zo ziet (ongeveer) de bypass er uit na het verwijderen van de waterontharder, rechts op de foto stond de ontharder

Moet ik mijn leverancier bellen?

In principe hoeft de ontharder niet door de leverancier van ontharder verhuisd te worden. Technisch is de deïnstallatie en herinstallatie relatief een eenvoudig klusje. Hoewel het verstandig is om je eigen leverancier te bellen en de verhuizing te laten uitvoeren, kan in principe iedere andere leverancier van waterontharders zo'n klusje klaren, daar is geen speciaal gereedschap voor nodig. De enige vraag is of men het wel wil, maar meestal zal dit geen probleem zijn.

Wat kost een verhuizing van een waterontharder?

Geen enkele situatie is gelijk maar hou rekening met een bedrag in de orde van 300 euro. Hierbij gaan we er overigens wel vanuit dat je nieuwe huis relatief dichtbij je oude huis staat. Moet men eerst een uur gaan rijden om de ontharder op de nieuwe locatie te kunnen instaleren, dan komt die reistijd er ook nog bij.

Denk alvast na

Nu is het moment om alvast na te denken waar je liefst de waterontharder in je nieuwe huis wil hebben. Dan wordt je met die vraag niet overvallen op het moment van de verhuizing.

Gelijk ook een onderhoudsbeurt?

Nu toch professionals langskomen is het wellicht slim om dit te combineren voor een onderhoudsbeurtje.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >bezoekersvragen