Wat zijn de goedkoopste waterontharders?

Waterontharders zijn flink aan de prijs. Wil je een zacht water en toch weinig geld willen uitgeven kijk dan eens in onderstaande lijst van de goedkoopste waterontharders.

ADD-5/C: 495 euro

horecacompany add-5/c waterontharder
Horecacompany ADD-5/C

Deze waterontharder heeft een onthardingscilinder met een inhoud van 5 liter. Daarom geschikt voor huishoudens van maximaal twee personen. Deze waterontharder wordt aangeboden door o.a. de horecacompany.nl maar daar kan je als particulier ook gewoon kopen. Of we deze zouden kopen vroeg je? We zouden erg terughoudend zijn. De productinformatie is erg beperkt en gedeeltelijk onjuist. Zo wordt aangegeven dat dit apparaat 150 Watt aan energie opneemt. Nou we hopen van niet! Dat zou wel heel erg duur worden. Het elektrisch vermogen van een doorsnee waterontharder ligt op zo'n 3 tot 5 watt. Daarnaast kopen we liever zo'n apparaat bij een bedrijf wat zich gespecialiseerd is in waterontharders. Wat het merk van deze ontharder is? We zouden het niet weten, alleen de product code wordt vermeld: ADD-5/C.

Century waterontharder CWS 100V/UF: 684 euro

century cws 100V/UF de goedkoopste waterontharder voor maximaal vier personen
Century CWS 100V/UF

De Century CWS 100V/UF lijkt de goedkoopste waterontharder te zijn die gebruik kan worden bij huisgezinnen van maximaal 4 personen. De onthardingscilinderinhoud heeft een inhoud van 10 liter. De CWS 100V/UF is volumegestuurd.

De zoutvoorraad is met 5 kg erg krap bemeten en zal je wat vaker moeten navullen met onthardingszout. De afmetingen zijn wel erg bescheiden: 58,5 cm hoog, 51 cm diep en 28,2 cm breed.

Aquastar S-500: 790 euro

aquastar s500 de goedkoopste waterontharder voor maximaal twee personen
Aquastar S500

Dit is een waterontharder voor huishoudens van maximaal twee personen. De onthardingscilinder heeft namelijk maar een inhoud van 5 liter. Deze Aquastar S-500 wordt voor voor verschillende prijzen aangeboden maar wij kwamen een bedrag tegen van 790 euro (exclusief installatie). Voor dit bedrag krijg je ook nog een installatie set én 50 kg onthardingszout.

Lubron Miniline: 810 euro

Het zal onze keus niet zijn maar voor 810 euro kan je de nieuwe eigenaar zijn. Wij zullen deze Lubron Miniline links laten liggen omdat hij alleen maar tijdgestuurd kan werken met zijn regeneratiecyclus. Dat betekent dat hij heel veel meer regeneratiezout verbruikt dan de volume gestuurde en volume uitgesteld gestuurd waterontharders en dat zijn de meest gangbare typen. Ecologisch gezien een afrader.

Waterluxe Duo volume 10: 895 euro

waterluxe duo volume 10 waterontharder
Waterluxe Duo volume 10

Dit is een degelijke waterontharder voor een heel schappelijke prijs. Voor 895 euro krijg je een volwaardige waterontharder met de veel toegepaste Fleck 5600 SXT klepbesturing. De naam "duo" slaat op het feit dat de onthardingscilinder en de zoutvoorraad gescheiden zijn. De onthardingscilinder heeft een respectabele inhoud van 10 liter (een groter zoutvat is voor dezelfde prijs beschikbaar) en kan in huishoudens tot 4 personen worden gebruikt. Deze waterontharder wordt ook aangeboden onder de naam "Separaat 10" tegen dezelfde prijs. Wil je liever een compact apparaat waarbij de onthardingscilinder en zoutvoorraad in één apparaat zit dan moet je het model combi-volume-10. Daar moet je dan wel 100 euro meer voor neertellen. Het zelfde compacte model is ook te koop als Euro combi 10 Fleck bij wateronthardershop.nl of installatieworld.nl.

Delta Escalda: 949 euro

delta escalda waterontharder
Delta Escalda

Deze waterontharder werkt op waterdruk en heeft een onthardingscilinder van 3 liter. Daardoor is deze Delta Escalda waterontharder beperkt tot gebruik van 1 maximaal 2 personen.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­