Doorstroomsnelheid waterontharder

kolkend water in rivier

De maximale doorstroomsnelheid is, naast de "grootte" van de waterontharder een belangrijk aspect wat aandacht verdient in de oriëntatiefase. Vooral als je gebruik maakt voor een regendouche, stortdouche, watervaldouche of een bad snel wil vullen zal veel water per minuut worden verbruikt. Wanneer de waterontharder hier niet op is afgestemd kan de waterdruk lager worden of zal niet al het water worden onthard en heb je alsnog last van kalkaanslag.

Normaal gesproken geen belemmering

In de meeste situaties zal de doorstroomsnelheid van de waterontharders geen belemmering opleveren. In die situaties is sprake van een "standaard" douche die doorgaans een doorstroomsnelheid heeft van zo'n 10 liter water per minuut of minder. Op een aantal zeer kleine waterontharders na, is iedere waterontharder in deze situatie inzetbaar.

Wanneer je gebruik maakt van een stortdouche, regendouche, watervaldouche of een bad zeer snel wil laten volstromen, zal sprake zijn van stroomsnelheden van meer dan 10 liter water per minuut. Waarden van 15 tot 30 liter/minuut zijn dan normaal.

Daarnaast zal niet al het water worden onthard en zal alsnog water met kalk het toestel verlaten. De gevolgen laten zich raden.

Niet iedere waterontharder zal deze grote doorstroomsnelheden ondersteunen. Wanneer de waterontharder hier niet geschikt voor is kan je worden geconfronteerd met twee problemen.

Zo kan de interne constructie van de waterontharder een weerstand opleveren voor het water waardoor de doorstroomsnelheid wordt beperkt en het bad minder snel volstroomt of de douche geen krachtige straal meer geeft. Daarnaast zal, bij deze hoge doorstroomsnelheid, niet al het water worden onthard en zal alsnog water met kalk het toestel verlaten. De gevolgen laten zich raden.

Wanneer je "water grootverbruikers" bezit is het dus belangrijk dat de gekozen waterontharder de gewenste doorstroomsnelheid ondersteund.

In onze kieswijzer kan je, door op de knop "toon opties" te drukken, de minimale doorstroomsnelheid invoeren en worden alleen waterontharders getoond die aan die eis voldoen.

Tevens kan je een overzicht krijgen van waterontharders gesorteerd op hun doorstroomsnelheid, dat overzicht tref je hier aan.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­