Watertotaal Euro Twin 20 review test

watertotaal euro-twin-20 waterontharder
Watertotaal waterontharder
model Euro Twin 20

Simplex of duplex

De Euro Twin 20 van Watertotaal is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

Dit model is een zogenaamd compact model waterontharder, dus met geïntegreerd zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 1045 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 5600 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierWatertotaal
modelEuro Twin 20
prijs 1045 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 62,2 kg
hoogte110.0 cm
diepte21 cm
breedte21 cm
zoutvat inhoud65 kg
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurdja
resthardheid instelling in ontharder*
bypass in ontharder*
chloor module nee
gewicht*
gewicht in gebruik*
Zoutvathoogte90 cm
Zoutvatdiepte29 cm
Zoutvatbreedte29 cm
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 20 liter
capaciteit 6 dH 9335 liter
capaciteit 7 dH 8000 liter
capaciteit 8 dH 7000 liter
capaciteit 9 dH 6220 liter
capaciteit 10 dH 5600 liter
capaciteit 11 dH 5090 liter
capaciteit 12 dH 4665 liter
capaciteit 13 dH 4310 liter
capaciteit 14 dH 4000 liter
capaciteit 15 dH 3735 liter
capaciteit 16 dH 3500 liter
capaciteit 17 dH 3295 liter
regeneratie zoutverbruik 2.2 kg
regeneratie waterverbruik *
regeneratie tijd *
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max 16 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal 2 bar
waterdruk maximaal 7 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde of aan ons verstrekte gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

 

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie