wateronthardershop euro-twin-10-klein-zoutvat waterontharder
Wateronthardershop waterontharder
model Eruo Twin 10 met klein zoutvat

Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat review test

Simplex of duplex

De Eruo Twin 10 met klein zoutvat van Wateronthardershop is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een duo model. Dit houdt in dat de waterontharder een apart zoutvat heeft. Dit zoutvat is met een dunne darm verbonden met de ontharder.

Dit model is een zogenaamd duo model waterontharder, dus met een apart zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 845 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze onthardingscapaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water dat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 2800 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierWateronthardershop
modelEruo Twin 10 met klein zoutvat
prijs 845 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 73,5 kg
hoogte65,0 cm
diepte22 cm
breedte22 cm
zoutvat inhoud35 kg
zoutvat droog/nat
los zoutvatja
regenereren volume gestuurd
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurdja
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht kg
gewicht in gebruik kg
Zoutvathoogte43 cm
Zoutvatdiepte29 cm
Zoutvatbreedte29 cm
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 10 liter
capaciteit 6 dH 4665 liter
capaciteit 7 dH 4000 liter
capaciteit 8 dH 3500 liter
capaciteit 9 dH 3110 liter
capaciteit 10 dH 2800 liter
capaciteit 11 dH 2545 liter
capaciteit 12 dH 2335 liter
capaciteit 13 dH 2155 liter
capaciteit 14 dH 2000 liter
capaciteit 15 dH 1865 liter
capaciteit 16 dH 1750 liter
capaciteit 17 dH 1645 liter
regeneratie zoutverbruik 1.3 kg
regeneratie waterverbruik 50 liter
regeneratie tijd minuten
regeneratie richting
doorstroomsnelheid max 33 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar liter/min
waterdruk minimaal bar
waterdruk maximaal bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review