Waterluxe Duo 14 review test

waterluxe duo-volume-14 waterontharder
Waterluxe waterontharder model
Duo 14

Simplex of duplex

De Duo 14 van Waterluxe is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een duo model. Dit houdt in dat de waterontharder een apart zoutvat heeft. Dit zoutvat is met een dunne darm verbonden met de ontharder.

Dit model is een zogenaamd duo model waterontharder, dus met een apart zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 995 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 3900 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierWaterluxe
modelDuo 14
prijs 995 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 77,2 kg
hoogte98,0 cm
diepte18 cm
breedte18 cm
zoutvat inhoud30 kg
zoutvat droog/natnat
los zoutvatja
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurdja
resthardheid instelling in ontharder*
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht*
gewicht in gebruik*
Zoutvathoogte43 cm
Zoutvatdiepte29 cm
Zoutvatbreedte29 cm
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 14 liter
capaciteit 6 dH 6500 liter
capaciteit 7 dH 5570 liter
capaciteit 8 dH 4875 liter
capaciteit 9 dH 4335 liter
capaciteit 10 dH 3900 liter
capaciteit 11 dH 3545 liter
capaciteit 12 dH 3250 liter
capaciteit 13 dH 3000 liter
capaciteit 14 dH 2785 liter
capaciteit 15 dH 2600 liter
capaciteit 16 dH 2440 liter
capaciteit 17 dH 2295 liter
regeneratie zoutverbruik 1.9 kg
regeneratie waterverbruik *
regeneratie tijd *
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max 43 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal *
waterdruk maximaal *
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. De prijzen zijn daarom een grove indicatie.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactie formulier.

 

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie