Waterluxe Duo 12 review test

waterluxe waterluxe-duo-12 waterontharder
Waterluxe waterontharder
model Duo 12

Simplex of duplex

De Duo 12 van Waterluxe is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een duo model. Dit houdt in dat de waterontharder een apart zoutvat heeft. Dit zoutvat is met een dunne darm verbonden met de ontharder.

Dit model is een zogenaamd duo model waterontharder, dus met een apart zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 1050 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 3500 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierWaterluxe
modelDuo 12
prijs 1050 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 45,3 kg
hoogte56,5 cm
diepte32 cm
breedte28 cm
zoutvat inhoud25 kg
zoutvat droog/natnat
los zoutvatja
regenereren volume gestuurd
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurd
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht kg
gewicht in gebruik*
Zoutvathoogte56,5 cm
Zoutvatdiepte23 cm
Zoutvatbreedte26 cm
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud *
capaciteit 6 dH 5835 liter
capaciteit 7 dH 5000 liter
capaciteit 8 dH 4375 liter
capaciteit 9 dH 3890 liter
capaciteit 10 dH 3500 liter
capaciteit 11 dH 3180 liter
capaciteit 12 dH 2915 liter
capaciteit 13 dH 2690 liter
capaciteit 14 dH 2500 liter
capaciteit 15 dH 2335 liter
capaciteit 16 dH 2190 liter
capaciteit 17 dH 2060 liter
regeneratie zoutverbruik 1 kg
regeneratie waterverbruik *
regeneratie tijd *
regeneratie richting
doorstroomsnelheid max 25 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar liter/min
waterdruk minimaal 1,5 bar
waterdruk maximaal 6 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wil je een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

home­ >test-review >Duo 12 - test review

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie