Solucalc

solucalc waterontharder
Solulcalc

Solucalc levert een systeem die waterhardheid bestrijd met een opvallende invalshoek. In tegenstelling tot de gangbare waterontharders wordt het kalk niet uit het water verwijderd maar wordt met koolzuurgas het kalk omgezet in een kalkvorm die veel beter in water oplosbaar is. Hierdoor zal je vrijwel geen last meer hebben van kalkaanslag, zo claimt de fabrikant.

Hard water bevat kalk en magnesium die voor de vervelende kalkstrepen zorgt en bij verwarming voor aanslag zorgt in de vorm van ketelsteen. Waterontharders die werken op basis van een ionenwisselaar halen dit kalk en magnesium uit het water, of nauwkeuriger geschreven, ze wisselen het om met natrium. Het natrium wat in het water wordt gebracht slaat niet neer zoals kalk en magnesium dat doen. Vandaar dat je dat waster als zacht ervaart.

Bij het Solucalc systeem wordt heel gedoceerd koolzuurgas in het leidingwater geïnjecteerd. Doordat het koolzuurgas opgenomen wordt door het water zal de pH waarde tijdelijk dalen. Hierdoor zullen de kalk en magnesium moleculen van samenstelling wijzigen. Zo wordt calciumcarbonaat (kalk) omgezet in calciumbicarbonaat. Deze bicarbonaten zijn veel beter oplosbaar in water. De fabrikant claimt niet alleen dat u verschoont bent van kalkaanslag maar ook dat oude kalk na enige tijd zal verdwijnen.

solucalc waterontharder met koolzuurcilinder
Solulcalc gebruikt kooldioxide uit een gasfles

Het grote voordeel van Solucalc is dat geen onderhoud noodzakelijk is zoals gebruikelijk bij waterontharders met een ionenwisselaar en zoutvat. Zo hoeft ook geen zout toegevoegd te worden, komt er ook geen extra natrium in het water en is ook geen spoelwater nodig.

Solucalc gebruikt kooldioxide en dat is het verbruiksproduct. Eens in de zoveel tijd zal een vrij grote koolzuurcilinder omgewisseld moeten worden.

Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierSoluCalc
modelSoluCalc
prijs 1965 euro[1]
werking op basis vankooldioxide
zoutverbruik per jaar *
hoogte cm
diepte cm
breedte cm
zoutvat inhoudnvt kg
zoutvat droog/natnvt
los zoutvatnvt
regenereren volume gestuurdnvt
regenereren volume uitgesteldnvt
regenereren tijd gestuurdnvt
resthardheid instelling in onthardernvt
bypass in onthardernee
chloor module nee
gewicht kg
gewicht in gebruiknvt kg
Zoutvathoogte cm
Zoutvatdiepte cm
Zoutvatbreedte cm
aantal ionenwisselaars0
duplex parallel n.v.t.
ionenwisselaar inhoud *
capaciteit 6 dH * liter
capaciteit 7 dH * liter
capaciteit 8 dH * liter
capaciteit 9 dH * liter
capaciteit 10 dH * liter
capaciteit 11 dH * liter
capaciteit 12 dH * liter
capaciteit 13 dH * liter
capaciteit 14 dH * liter
capaciteit 15 dH * liter
capaciteit 16 dH * liter
capaciteit 17 dH * liter
regeneratie zoutverbruik *
regeneratie waterverbruik nvt liter
regeneratie tijd nvt minuten
regeneratie richting
doorstroomsnelheid max liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar liter/min
waterdruk minimaal bar
waterdruk maximaal bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 of 1 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review