remon_waterontharders kama waterontharder
Remon Waterontharders waterontharder
model Kama

Remon Waterontharders Kama review test

Simplex of duplex

De Kama van Remon Waterontharders is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

Dit model is een zogenaamd compact model waterontharder, dus met geïntegreerd zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 2050 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze onthardingscapaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water dat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 5040 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierRemon Waterontharders
modelKama
prijs 2050 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 75,4 kg
hoogte105,5 cm
diepte47,5 cm
breedte24 cm
zoutvat inhoud46 kg
zoutvat droog/natnat
los zoutvat
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurdja
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module ja
gewicht kg
gewicht in gebruik kg
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 18 liter
capaciteit 6 dH 8400 liter
capaciteit 7 dH 7200 liter
capaciteit 8 dH 6300 liter
capaciteit 9 dH 5600 liter
capaciteit 10 dH 5040 liter
capaciteit 11 dH 4580 liter
capaciteit 12 dH 4200 liter
capaciteit 13 dH 3875 liter
capaciteit 14 dH 3600 liter
capaciteit 15 dH 3360 liter
capaciteit 16 dH 3150 liter
capaciteit 17 dH 2965 liter
regeneratie zoutverbruik 2.4 kg
regeneratie waterverbruik liter
regeneratie tijd minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max 47 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar 47 liter/min
waterdruk minimaal 1 bar
waterdruk maximaal 8 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review