logo
logo medium

Puricom Stratos UFW15 review test

puricom stratos-ufw15 waterontharder
Puricom waterontharder model
Stratos UFW15

De Stratos waterontharders van Puricom, dus ook dit model UFW15, hebben een unieke eigenschap die wij bij geen enkele andere waterontharder zijn tegengekomen.

Hoewel strikt genomen dit een "compact model" is (zie later), waarbij dus het zoutvat een integraal onderdeel vormt van het apparaat, heeft dit model ook trekken van een duo waterontharder met een los zoutvat.

Het zoutvat van deze ontharder is namelijk los te koppelen van de ontharder. Hierdoor is het heel eenvoudig het zoutvat te reinigen en te ontsmetten. Dit vinden wij een uitmuntend idee en mag van ons meer navolging krijgen.

Tijdens onderhoud hoef je alleen het zoutvat af te koppelen en in is de bad- of doucheruimte gemakkelijk schoon te maken. Probeer dat maar eens met een (vastgekoppelde) compact waterontharder.

Deze UFW15 onderscheid zich van het model HE15 op twee punten. De spoeling met zout water tijdens de regeneratie wordt "tegen de stroomrichting in" uitgevoerd. Dit zou moeten zorgen voor een iets lager zoutverbruik.

Daarnaast heeft deze ontharder proportionele bezouting, een systeem waarbij het zoutgebruik afgestemd wordt op het werkelijk verbruik en niet een vaste hoeveelheid zout gebruikt wordt tijdens het regenereren.

Simplex of duplex

De Stratos UFW15 van Puricom is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

Energie

Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Prijs

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt.

Onthardingscapaciteit

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw kraantjeswater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 3005 liter liter bij een hardheid van 20 fH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden treft u aan in onderstaande tabel.

Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierPuricom
modelStratos UFW15
prijs *[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 89,3 kg
hoogte90.1 cm
diepte52 cm
breedte34 cm
zoutvat inhoud20 kg
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurd*
regenereren volume uitgesteld*
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in toestelja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht*
gewicht in gebruik*
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 15 liter
maximale hardheid *
capaciteit 12 fH 5010 liter
capaciteit 14 fH 4295 liter
capaciteit 16 fH 3760 liter
capaciteit 18 fH 3340 liter
capaciteit 20 fH 3005 liter
capaciteit 22 fH 2735 liter
capaciteit 24 fH 2505 liter
capaciteit 26 fH 2315 liter
capaciteit 28 fH 2150 liter
capaciteit 30 fH 2005 liter
capaciteit 32 fH 1880 liter
capaciteit 34 fH 1770 liter
capaciteit 36 fH 1670 liter
capaciteit 38 fH 1585 liter
capaciteit 40 fH 1505 liter
capaciteit 42 fH 1430 liter
capaciteit 44 fH 1365 liter
capaciteit 46 fH 1310 liter
regeneratie zoutverbruik 1.9 kg
regeneratie waterverbruik *
regeneratie tijd *
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max 16 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal 2.5 bar
waterdruk maximaal 8.5 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

* geen opgave fabrikant

Bij de vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 18 fH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend en kunnen daarom bij hogere of lagere hardheid waarden iets afwijken.

Wanneer uw water zeer hard is kunnen modellen met een kleine ionenwisselaar inhoud mogelijk het water niet totaal ontharden. Dit komt door de 'maximaal te ontharden hardheid' van een bepaald model. Fabrikanten maken echter zelden deze maximale hardheid specificatie openbaar. Vraag altijd voor aankoop of de waterontharder in staat is het water totaal te ontharden, gegeven uw waterhardheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.


Offerte service

Wil je een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

home­ >test-review >Stratos UFW15 - test review

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie