north_star nsc9ed waterontharder
North Star waterontharder
model 9ED

North Star 9ED review test

Simplex of duplex

De 9ED van North Star is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit, dat is de hoeveelheid water dat onthard kan worden tot het moment dat hij geregenereerd moet worden om het verzamelde kalk af te voeren. Die onthardingscapaciteit is afhankelijk van de inhoud van de ionenwisselaar. De 9ED heeft een onthardingscilinder (ionenwisselaar) van 9 liter. Hoeveel liter water u daarmee kan ontharden is afhankelijk van de hardheid van uw kraantjeswater en uw waterverbruik.

De fabrikant heeft de onthardingscapaciteit niet openbaar gemaakt. Omdat wel de inhoud van de ionenwisselaar bekend is kunnen we op basis van een vuistregel de onthardingscapaciteit berekenen. Op basis van die vuistregel zal de onthardingscapaciteit ongeveer 2520 liter zijn bij een hardheid van 10 dH. Of dit een geschikt model voor u is wordt bepaald door de gewenste interval regeneratietijd. Het bepalen van deze intervaltijd is belangrijk bij de keus van een waterontharder. De waterontharder kieswijzer kan op basis van uw eisen een selectie maken van waterontharders welke naar onze mening geschikt zijn voor uw specifieke situatie.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierNorth Star
model9ED
prijs euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar *
hoogte53,0 cm
diepte48 cm
breedte30 cm
zoutvat inhoud18 kg
zoutvat droog/natdroog
los zoutvat
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurdja
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht kg
gewicht in gebruik kg
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 9 liter
capaciteit 6 dH * geschat: 4200 liter
capaciteit 7 dH * geschat: 3600 liter
capaciteit 8 dH * geschat: 3150 liter
capaciteit 9 dH * geschat: 2800 liter
capaciteit 10 dH * geschat: 2520 liter
capaciteit 11 dH * geschat: 2290 liter
capaciteit 12 dH * geschat: 2100 liter
capaciteit 13 dH * geschat: 1940 liter
capaciteit 14 dH * geschat: 1800 liter
capaciteit 15 dH * geschat: 1680 liter
capaciteit 16 dH * geschat: 1575 liter
capaciteit 17 dH * geschat: 1480 liter
regeneratie zoutverbruik *
regeneratie waterverbruik liter
regeneratie tijd minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max 31 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar liter/min
waterdruk minimaal 1,4 bar
waterdruk maximaal 8,6 bar
waterleidingaansluiting diameter1 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review