mooiwater mini-plus waterontharder
Mooiwater waterontharder
model Comfort Mini Plus

Mooiwater Comfort Mini Plus review test

Simplex of duplex

De Comfort Mini Plus van Mooiwater is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

Dit model is een zogenaamd compact model waterontharder, dus met geïntegreerd zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 1090 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op batterijen.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit, dat is de hoeveelheid water dat onthard kan worden tot het moment dat hij geregenereerd moet worden om het verzamelde kalk af te voeren. Die onthardingscapaciteit is afhankelijk van de inhoud van de ionenwisselaar. De Comfort Mini Plus heeft een onthardingscilinder (ionenwisselaar) van 6 liter. Hoeveel liter water u daarmee kan ontharden is afhankelijk van de hardheid van uw kraantjeswater en uw waterverbruik.

De fabrikant heeft de onthardingscapaciteit niet openbaar gemaakt. Omdat wel de inhoud van de ionenwisselaar bekend is kunnen we op basis van een vuistregel de onthardingscapaciteit berekenen. Op basis van die vuistregel zal de onthardingscapaciteit ongeveer 1680 liter zijn bij een hardheid van 10 dH. Of dit een geschikt model voor u is wordt bepaald door de gewenste interval regeneratietijd. Het bepalen van deze intervaltijd is belangrijk bij de keus van een waterontharder. De waterontharder kieswijzer kan op basis van uw eisen een selectie maken van waterontharders welke naar onze mening geschikt zijn voor uw specifieke situatie.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierMooiwater
modelComfort Mini Plus
prijs 1090 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar *
hoogte45,0 cm
diepte35 cm
breedte20 cm
zoutvat inhoud12, kg
zoutvat droog/nat
los zoutvat
regenereren volume gestuurd
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurd
resthardheid instelling in ontharder
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht kg
gewicht in gebruik kg
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 6 liter
capaciteit 6 dH * geschat: 2800 liter
capaciteit 7 dH * geschat: 2400 liter
capaciteit 8 dH * geschat: 2100 liter
capaciteit 9 dH * geschat: 1865 liter
capaciteit 10 dH * geschat: 1680 liter
capaciteit 11 dH * geschat: 1525 liter
capaciteit 12 dH * geschat: 1400 liter
capaciteit 13 dH * geschat: 1290 liter
capaciteit 14 dH * geschat: 1200 liter
capaciteit 15 dH * geschat: 1120 liter
capaciteit 16 dH * geschat: 1050 liter
capaciteit 17 dH * geschat: 990 liter
regeneratie zoutverbruik *
regeneratie waterverbruik liter
regeneratie tijd minuten
regeneratie richting
doorstroomsnelheid max liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar liter/min
waterdruk minimaal bar
waterdruk maximaal bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

Offerte service

Wil je een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.

home­ >test-review >Comfort Mini Plus - test review

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen