Lubron Softstar review test

lubron softstar waterontharder
Lubron waterontharder model
Softstar

Simplex of duplex

De Softstar van Lubron is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

Dit model is een zogenaamd compact model waterontharder, dus met geïntegreerd zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 890 euro. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 1800 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierLubron
modelSoftstar
prijs 890 euro
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 61,6 kg
hoogte68,0 cm
diepte40 cm
breedte21 cm
zoutvat inhoud25 kg
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdnee
regenereren volume uitgesteldnee
regenereren tijd gestuurdja
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharder*
chloor module nee
gewicht*
gewicht in gebruik*
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 7 liter
capaciteit 6 dH 3000 liter
capaciteit 7 dH 2570 liter
capaciteit 8 dH 2250 liter
capaciteit 9 dH 2000 liter
capaciteit 10 dH 1800 liter
capaciteit 11 dH 1635 liter
capaciteit 12 dH 1500 liter
capaciteit 13 dH 1385 liter
capaciteit 14 dH 1285 liter
capaciteit 15 dH 1200 liter
capaciteit 16 dH 1125 liter
capaciteit 17 dH 1060 liter
regeneratie zoutverbruik 0.7 kg
regeneratie waterverbruik *
regeneratie tijd *
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max 5 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal 1,5 bar
waterdruk maximaal 7 bar
waterleidingaansluiting diameter1 inch

* geen opgave fabrikant

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactie formulier.

laatste toevoegingen

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie