kinetico essential-17 waterontharder
Kinetico waterontharder
model Essential 17

Kinetico Essential 17 review test

Simplex of duplex

De Essential 17 van Kinetico is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op waterdruk. Een 230 Volt aansluiting of batterijen zijn dus niet nodig.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit, dat is de hoeveelheid water dat onthard kan worden tot het moment dat hij geregenereerd moet worden om het verzamelde kalk af te voeren. Die onthardingscapaciteit is afhankelijk van de inhoud van de ionenwisselaar. De Essential 17 heeft een onthardingscilinder (ionenwisselaar) van 16 liter. Hoeveel liter water u daarmee kan ontharden is afhankelijk van de hardheid van uw kraantjeswater en uw waterverbruik.

De fabrikant heeft de onthardingscapaciteit niet openbaar gemaakt. Omdat wel de inhoud van de ionenwisselaar bekend is kunnen we op basis van een vuistregel de onthardingscapaciteit berekenen. Op basis van die vuistregel zal de onthardingscapaciteit ongeveer 4480 liter zijn bij een hardheid van 10 dH. Of dit een geschikt model voor u is wordt bepaald door de gewenste interval regeneratietijd. Het bepalen van deze intervaltijd is belangrijk bij de keus van een waterontharder. De waterontharder kieswijzer kan op basis van uw eisen een selectie maken van waterontharders welke naar onze mening geschikt zijn voor uw specifieke situatie.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierKinetico
modelEssential 17
prijs euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar *
hoogte78,5 cm
diepte46 cm
breedte30 cm
zoutvat inhoud50 kg
zoutvat droog/nat
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteld
regenereren tijd gestuurd
resthardheid instelling in ontharder
bypass in ontharder
chloor module nee
gewicht26,8 kg
gewicht in gebruik86,2 kg
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 16 liter
capaciteit 6 dH * geschat: 7465 liter
capaciteit 7 dH * geschat: 6400 liter
capaciteit 8 dH * geschat: 5600 liter
capaciteit 9 dH * geschat: 4980 liter
capaciteit 10 dH * geschat: 4480 liter
capaciteit 11 dH * geschat: 4075 liter
capaciteit 12 dH * geschat: 3735 liter
capaciteit 13 dH * geschat: 3445 liter
capaciteit 14 dH * geschat: 3200 liter
capaciteit 15 dH * geschat: 2985 liter
capaciteit 16 dH * geschat: 2800 liter
capaciteit 17 dH * geschat: 2635 liter
regeneratie zoutverbruik 0.73 kg
regeneratie waterverbruik 32 liter
regeneratie tijd 15 minuten
regeneratie richting
doorstroomsnelheid max liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar 32 liter/min
waterdruk minimaal 1,7 bar
waterdruk maximaal 8,6 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review