kinetico 2050c waterontharder
Kinetico waterontharder
model 2050C

Kinetico 2050C review test

Simplex of duplex

De 2050C van Kinetico is een duplex waterontharder en levert dus altijd zacht water en is uitgevoerd als een compact model. Daarbij bevindt zich de zoutvoorraad in dezelfde behuizing als de waterontharder, dit in tegenstelling tot een duo model uitvoering die een apart zoutvat heeft.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op waterdruk. Een 230 Volt aansluiting of batterijen zijn dus niet nodig.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze onthardingscapaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water dat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 1600 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierKinetico
model2050C
prijs euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 44,6 kg
hoogte69,0 cm
diepte68,7 cm
breedte29 cm
zoutvat inhoud25 kg
zoutvat droog/nat
los zoutvat
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteld
regenereren tijd gestuurd
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht41 kg
gewicht in gebruik54 kg
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel nee
ionenwisselaar inhoud 11 liter
capaciteit 6 dH 2665 liter
capaciteit 7 dH 2285 liter
capaciteit 8 dH 2000 liter
capaciteit 9 dH 1780 liter
capaciteit 10 dH 1600 liter
capaciteit 11 dH 1455 liter
capaciteit 12 dH 1335 liter
capaciteit 13 dH 1230 liter
capaciteit 14 dH 1145 liter
capaciteit 15 dH 1065 liter
capaciteit 16 dH 1000 liter
capaciteit 17 dH 940 liter
regeneratie zoutverbruik 0.45 kg
regeneratie waterverbruik 27 liter
regeneratie tijd 11 minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max 45 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar 23 liter/min
waterdruk minimaal 1 bar
waterdruk maximaal 8,6 bar
waterleidingaansluiting diameter1 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review