Judo Quicksoft Uno review test

judo quicksoft-uno waterontharder
Judo waterontharder model
Quicksoft Uno

Simplex of duplex

De Quicksoft Uno van Judo is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 250 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierJudo
modelQuicksoft Uno
prijs *
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 60,2 kg
hoogte cm
diepte cm
breedte cm
zoutvat inhoud40 kg
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteld*
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in ontharder*
bypass in ontharder*
chloor module ja
gewicht*
gewicht in gebruik*
Zoutvathoogte cm
Zoutvatdiepte cm
Zoutvatbreedte cm
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud *
capaciteit 6 dH 415 liter
capaciteit 7 dH 355 liter
capaciteit 8 dH 315 liter
capaciteit 9 dH 280 liter
capaciteit 10 dH 250 liter
capaciteit 11 dH 225 liter
capaciteit 12 dH 210 liter
capaciteit 13 dH 190 liter
capaciteit 14 dH 180 liter
capaciteit 15 dH 165 liter
capaciteit 16 dH 155 liter
capaciteit 17 dH 145 liter
regeneratie zoutverbruik 0.095 kg
regeneratie waterverbruik 12 liter
regeneratie tijd 8 minuten
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max 17 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal 2 bar
waterdruk maximaal 7 bar
waterleidingaansluiting diameter1 inch

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. De prijzen zijn daarom een grove indicatie.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactie formulier.

 

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie