judo multisoft-2p waterontharder
Judo waterontharder
model MultiSoft 2P

Judo MultiSoft 2P review test

Simplex of duplex

De MultiSoft 2P van Judo is een duplex waterontharder en levert dus altijd onthard water en is uitgevoerd als een duo model. Hierbij bevindt het regeneratiezout in een apart vat die met een dunne darm verbonden is met de ontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze onthardingscapaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water dat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 500 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierJudo
modelMultiSoft 2P
prijs euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 60,2 kg
hoogte48,0 cm
diepte32 cm
breedte29 cm
zoutvat inhoud40 kg
zoutvat droog/nat
los zoutvatja
regenereren volume gestuurd
regenereren volume uitgesteld
regenereren tijd gestuurd
resthardheid instelling in ontharder
bypass in ontharder
chloor module ja
gewicht kg
gewicht in gebruik kg
Zoutvathoogte47 cm
Zoutvatdiepte39 cm
Zoutvatbreedte36 cm
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel ja
ionenwisselaar inhoud *
capaciteit 6 dH 835 liter
capaciteit 7 dH 715 liter
capaciteit 8 dH 625 liter
capaciteit 9 dH 555 liter
capaciteit 10 dH 500 liter
capaciteit 11 dH 455 liter
capaciteit 12 dH 415 liter
capaciteit 13 dH 385 liter
capaciteit 14 dH 355 liter
capaciteit 15 dH 335 liter
capaciteit 16 dH 315 liter
capaciteit 17 dH 295 liter
regeneratie zoutverbruik 0.19 kg
regeneratie waterverbruik 24 liter
regeneratie tijd 18 minuten
regeneratie richting
doorstroomsnelheid max 30 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar liter/min
waterdruk minimaal 2 bar
waterdruk maximaal 7 bar
waterleidingaansluiting diameter1 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review