judo judomat-kompakt-100-m-kb waterontharder
Judo waterontharder
model Judomat Kompakt 100 M-KB

Judo Judomat Kompakt 100 M-KB review test

Simplex of duplex

De Judomat Kompakt 100 M-KB van Judo is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

Dit model is een zogenaamd compact model waterontharder, dus met geïntegreerd zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 1780 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze onthardingscapaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water dat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 10000 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierJudo
modelJudomat Kompakt 100 M-KB
prijs 1780 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 109,3 kg
hoogte111,0 cm
diepte38 cm
breedte66 cm
zoutvat inhoud50 kg
zoutvat droog/nat
los zoutvat
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteld
regenereren tijd gestuurd
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderopt
chloor module optie
gewicht kg
gewicht in gebruik kg
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 30 liter
capaciteit 6 dH 16665 liter
capaciteit 7 dH 14285 liter
capaciteit 8 dH 12500 liter
capaciteit 9 dH 11110 liter
capaciteit 10 dH 10000 liter
capaciteit 11 dH 9090 liter
capaciteit 12 dH 8335 liter
capaciteit 13 dH 7690 liter
capaciteit 14 dH 7145 liter
capaciteit 15 dH 6665 liter
capaciteit 16 dH 6250 liter
capaciteit 17 dH 5880 liter
regeneratie zoutverbruik 6.9 kg
regeneratie waterverbruik liter
regeneratie tijd minuten
regeneratie richting
doorstroomsnelheid max 50 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar liter/min
waterdruk minimaal 3 bar
waterdruk maximaal 8 bar
waterleidingaansluiting diameter1 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wil je een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review >Judomat Kompakt 100 M-KB - test review

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen