halutec domus-dps-600 waterontharder
Halutec waterontharder
model Domus DPS 600

Halutec Domus DPS 600 review test

Simplex of duplex

De Domus DPS 600 van Halutec is een duplex waterontharder en levert dus altijd zacht water en is uitgevoerd als een compact model. Daarbij bevindt zich de zoutvoorraad in dezelfde behuizing als de waterontharder, dit in tegenstelling tot een duo model uitvoering die een apart zoutvat heeft.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op waterdruk. Een 230 Volt aansluiting of batterijen zijn dus niet nodig.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit, dat is de hoeveelheid water dat onthard kan worden tot het moment dat hij geregenereerd moet worden om het verzamelde kalk af te voeren. Die onthardingscapaciteit is afhankelijk van de inhoud van de ionenwisselaar. De Domus DPS 600 heeft een onthardingscilinder (ionenwisselaar) van 11 liter. Hoeveel liter water u daarmee kan ontharden is afhankelijk van de hardheid van uw kraantjeswater en uw waterverbruik.

De fabrikant heeft de onthardingscapaciteit niet openbaar gemaakt. Omdat wel de inhoud van de ionenwisselaar bekend is kunnen we op basis van een vuistregel de onthardingscapaciteit berekenen. Op basis van die vuistregel zal de onthardingscapaciteit ongeveer 3080 liter zijn bij een hardheid van 10 dH. Of dit een geschikt model voor u is wordt bepaald door de gewenste interval regeneratietijd. Het bepalen van deze intervaltijd is belangrijk bij de keus van een waterontharder. De waterontharder kieswijzer kan op basis van uw eisen een selectie maken van waterontharders welke naar onze mening geschikt zijn voor uw specifieke situatie.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierHalutec
modelDomus DPS 600
prijs euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar *
hoogte66,0 cm
diepte60 cm
breedte60 cm
zoutvat inhoud75 kg
zoutvat droog/nat
los zoutvat
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldnee
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in ontharder
bypass in ontharder
chloor module nee
gewicht kg
gewicht in gebruik kg
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel ja
ionenwisselaar inhoud 11 liter
capaciteit 6 dH * geschat: 5135 liter
capaciteit 7 dH * geschat: 4400 liter
capaciteit 8 dH * geschat: 3850 liter
capaciteit 9 dH * geschat: 3420 liter
capaciteit 10 dH * geschat: 3080 liter
capaciteit 11 dH * geschat: 2800 liter
capaciteit 12 dH * geschat: 2565 liter
capaciteit 13 dH * geschat: 2370 liter
capaciteit 14 dH * geschat: 2200 liter
capaciteit 15 dH * geschat: 2055 liter
capaciteit 16 dH * geschat: 1925 liter
capaciteit 17 dH * geschat: 1810 liter
regeneratie zoutverbruik 2.6 kg
regeneratie waterverbruik 90 liter
regeneratie tijd 20 minuten
regeneratie richting
doorstroomsnelheid max 83 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar 50 liter/min
waterdruk minimaal 1 bar
waterdruk maximaal 8 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 of 1 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wil je een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review >Domus DPS 600 - test review

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen