Halutec Domus DPS 500 review test

halutec domus-dps-500 waterontharder
Halutec waterontharder
model Domus DPS 500

Simplex of duplex

De Domus DPS 500 van Halutec is een duplex waterontharder en levert dus altijd onthard water en is uitgevoerd als een duo model. Hierbij bevindt het regeneratiezout in een apart vat die met een dunne darm verbonden is met de ontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op waterdruk. Een 230 Volt aansluiting of batterijen zijn dus niet nodig.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren. Wanneer je een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van je leidingwater en de hoeveelheid water wat je gemiddeld per dag gebruikt. Het is niet slim om een te kleine of een te grote waterontharder te kopen. Waarom dat zo is wordt uitgelegd in dit artikel.

De capaciteit van een waterontharder kan je rechtstreeks afleiden aan de inhoud van de ionenwisselaar, helaas geeft de fabrikant/leverancier niet aan wat de inhoud van de ionenwisselaar is. Dat is wel vreemd, dit is bij een waterontharder het belangrijkste gegeven. Het is als een nieuwe auto die aangeboden wordt door een garage maar waarbij niet aangegeven wordt wat de cilinderinhoud is. Zo iets als: er zit een motor in, hoe krachtig die is, dat vertellen we niet, maar maak je geen zorgen, hij rijd best goed.

Omdat de fabrikant deze gegevens tot nu toe niet openbaar heeft gemaakt is het niet mogelijk om dit model mee te nemen in het overzicht van de kieswijzer waarbij je zelf kan uitzoeken welke waterontharder het best bij je past.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierHalutec
modelDomus DPS 500
prijs *
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar *
hoogte50,0 cm
diepte44 cm
breedte25 cm
zoutvat inhoud25 kg
zoutvat droog/nat
los zoutvatja
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldnee
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in ontharder
bypass in ontharder
chloor module nee
gewicht kg
gewicht in gebruik*
Zoutvathoogte39 cm
Zoutvatdiepte44 cm
Zoutvatbreedte25 cm
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel ja
ionenwisselaar inhoud *
capaciteit 6 dH *
capaciteit 7 dH *
capaciteit 8 dH *
capaciteit 9 dH *
capaciteit 10 dH *
capaciteit 11 dH *
capaciteit 12 dH *
capaciteit 13 dH *
capaciteit 14 dH *
capaciteit 15 dH *
capaciteit 16 dH *
capaciteit 17 dH *
regeneratie zoutverbruik 1.8 kg
regeneratie waterverbruik 70 liter
regeneratie tijd 12 minuten
regeneratie richting
doorstroomsnelheid max 83 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar 50 liter/min
waterdruk minimaal 1 bar
waterdruk maximaal 8 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 of 1 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wil je een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

home­ >test-review >Domus DPS 500 - test review

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie