halutec domus-dps-500 waterontharder
Halutec waterontharder
model Domus DPS 500

Halutec Domus DPS 500 review test

Simplex of duplex

De Domus DPS 500 van Halutec is een duplex waterontharder en levert dus altijd onthard water en is uitgevoerd als een duo model. Hierbij bevindt het regeneratiezout in een apart vat die met een dunne darm verbonden is met de ontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op waterdruk. Een 230 Volt aansluiting of batterijen zijn dus niet nodig.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit, dat is de hoeveelheid water dat onthard kan worden tot het moment dat hij geregenereerd moet worden om het verzamelde kalk af te voeren. Die onthardingscapaciteit is afhankelijk van de inhoud van de ionenwisselaar. De Domus DPS 500 heeft een onthardingscilinder (ionenwisselaar) van 7 liter. Hoeveel liter water u daarmee kan ontharden is afhankelijk van de hardheid van uw kraantjeswater en uw waterverbruik.

De fabrikant heeft de onthardingscapaciteit niet openbaar gemaakt. Omdat wel de inhoud van de ionenwisselaar bekend is kunnen we op basis van een vuistregel de onthardingscapaciteit berekenen. Op basis van die vuistregel zal de onthardingscapaciteit ongeveer 1960 liter zijn bij een hardheid van 10 dH. Of dit een geschikt model voor u is wordt bepaald door de gewenste interval regeneratietijd. Het bepalen van deze intervaltijd is belangrijk bij de keus van een waterontharder. De waterontharder kieswijzer kan op basis van uw eisen een selectie maken van waterontharders welke naar onze mening geschikt zijn voor uw specifieke situatie.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierHalutec
modelDomus DPS 500
prijs euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar *
hoogte50,0 cm
diepte44 cm
breedte25 cm
zoutvat inhoud25 kg
zoutvat droog/nat
los zoutvatja
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldnee
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in ontharder
bypass in ontharder
chloor module nee
gewicht kg
gewicht in gebruik kg
Zoutvathoogte39 cm
Zoutvatdiepte44 cm
Zoutvatbreedte25 cm
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel ja
ionenwisselaar inhoud 7 liter
capaciteit 6 dH * geschat: 3265 liter
capaciteit 7 dH * geschat: 2800 liter
capaciteit 8 dH * geschat: 2450 liter
capaciteit 9 dH * geschat: 2180 liter
capaciteit 10 dH * geschat: 1960 liter
capaciteit 11 dH * geschat: 1780 liter
capaciteit 12 dH * geschat: 1635 liter
capaciteit 13 dH * geschat: 1510 liter
capaciteit 14 dH * geschat: 1400 liter
capaciteit 15 dH * geschat: 1305 liter
capaciteit 16 dH * geschat: 1225 liter
capaciteit 17 dH * geschat: 1155 liter
regeneratie zoutverbruik 1.8 kg
regeneratie waterverbruik 70 liter
regeneratie tijd 12 minuten
regeneratie richting
doorstroomsnelheid max 83 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar 50 liter/min
waterdruk minimaal 1 bar
waterdruk maximaal 8 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 of 1 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review