Domus DPS300 waterontharder test

domus dps300 waterontharder
Domus DPS300 waterontharder van Halutec

Duplex waterontharder op waterdruk

Dit is een duplex waterontharder die werkt op waterdruk. Elektriciteit of batterijen heb je dus niet nodig. Het hart wordt gevormd door een dubbele ionenwisselaar, je hebt dus altijd zacht water. De ionenwisselaar, ook wel onthardingscilinder genoemd heeft een volume van 4,3 liter en is goed voor zo'n 840 liter zacht water na iedere regeneratiecyclus als je waterhardheid 10 dH bedraagt. Op zich is dit bij een duplex waterontharder niet meer zo relevant want tijdens het regenereren werkt de andere ionenwisselaar gewoon door. Toch zal het volume van de ionenwisselaars afgestemd zijn op het verbruik per jaar. De Domus 300 is bedoeld voor woningen met maximaal 4 personen.

Vertrouwde techniek

Waterontkalkers worden onder vele namen verkocht, maar wereldwijd zijn maar een handjevol (grote) producenten. Een daarvan, Harvey's uit het Verenigd Koninkrijk. Die maakt op waterdruk gebaseerde systemen. Het binnenwerk komt van Harvey's en die heeft inmiddels zoveel waterontharders geproduceerd en kent zoveel tevreden klanten dat dit vertrouwenwekkend is.

Zoutverbruik

Het zoutverbruik van de Domus 300 valt reuze mee, per regeneratie wordt 300 gram onthardingszout gebruikt. Je kan tabletten, kussentjes of Broxo 6/15 onthardingszout gebruiken. In de waterontkalker kan maximaal 15 kg zout gestockeerd worden. Dit houdt in dat de meeste bezitters eens per kwartaal het onthardingszout bijgevuld moet worden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal bewoners en de hardheid van het water.

Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierHalutec
modelDomus DPS 300
prijs 1125 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 56,4 kg
hoogte48,5 cm
diepte44 cm
breedte25 cm
zoutvat inhoud15 kg
zoutvat droog/natnat
los zoutvat
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldnee
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in ontharder
bypass in ontharder
chloor module nee
gewicht kg
gewicht in gebruik kg
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel ja
ionenwisselaar inhoud 4 liter
capaciteit 6 dH 2810 liter
capaciteit 7 dH 2405 liter
capaciteit 8 dH 2105 liter
capaciteit 9 dH 1870 liter
capaciteit 10 dH 1685 liter
capaciteit 11 dH 1530 liter
capaciteit 12 dH 1405 liter
capaciteit 13 dH 1295 liter
capaciteit 14 dH 1205 liter
capaciteit 15 dH 1125 liter
capaciteit 16 dH 1055 liter
capaciteit 17 dH 990 liter
regeneratie zoutverbruik 0.6 kg
regeneratie waterverbruik 17 liter
regeneratie tijd 10 minuten
regeneratie richting
doorstroomsnelheid max 50 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar liter/min
waterdruk minimaal 1 bar
waterdruk maximaal 8 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 of 1 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review