Grunbeck WINNI-mat VGX19 review test

grunbeck winni-mat-vgx19 waterontharder
Grunbeck waterontharder
model WINNI-mat VGX19

Simplex of duplex

De WINNI-mat VGX19 van Grunbeck is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

Dit model is een zogenaamd compact model waterontharder, dus met geïntegreerd zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 2364 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 2020 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierGrunbeck
modelWINNI-mat VGX19
prijs 2364 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 58,8 kg
hoogte64.0 cm
diepte33 cm
breedte53 cm
zoutvat inhoud38 kg
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteld*
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module ja
gewicht30 kg
gewicht in gebruik75 kg
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 7.5 liter
capaciteit 6 dH 3365 liter
capaciteit 7 dH 2885 liter
capaciteit 8 dH 2525 liter
capaciteit 9 dH 2245 liter
capaciteit 10 dH 2020 liter
capaciteit 11 dH 1835 liter
capaciteit 12 dH 1685 liter
capaciteit 13 dH 1555 liter
capaciteit 14 dH 1445 liter
capaciteit 15 dH 1345 liter
capaciteit 16 dH 1265 liter
capaciteit 17 dH 1190 liter
regeneratie zoutverbruik 0.75 kg
regeneratie waterverbruik 50 liter
regeneratie tijd 70 minuten
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max 23 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal 2 bar
waterdruk maximaal 8 bar
waterleidingaansluiting diameter1 inch

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde of aan ons verstrekte gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

 

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie