Grunbeck Weichwassermeister GSX10 review test

grunbeck weichwassermeister-gsx10 waterontharder
Grunbeck waterontharder model
Weichwassermeister GSX10

Simplex of duplex

De Weichwassermeister GSX10 van Grunbeck is een duplex waterontharder en levert dus altijd zacht water en is uitgevoerd als een compact model. Daarbij bevindt zich de zoutvoorraad in dezelfde behuizing als de waterontharder, dit in tegenstelling tot een duo model uitvoering die een apart zoutvat heeft.

Dit model is een zogenaamd compact model waterontharder, dus met geïntegreerd zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 2405 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 1011 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierGrunbeck
modelWeichwassermeister GSX10
prijs 2405 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 109,7 kg
hoogte73,0 cm
diepte49 cm
breedte54 cm
zoutvat inhoud65 kg
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteld*
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module ja
gewicht45 kg
gewicht in gebruik108 kg
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel *
ionenwisselaar inhoud 3 liter
capaciteit 6 dH 1685 liter
capaciteit 7 dH 1445 liter
capaciteit 8 dH 1265 liter
capaciteit 9 dH 1125 liter
capaciteit 10 dH 1011 liter
capaciteit 11 dH 920 liter
capaciteit 12 dH 845 liter
capaciteit 13 dH 780 liter
capaciteit 14 dH 720 liter
capaciteit 15 dH 675 liter
capaciteit 16 dH 630 liter
capaciteit 17 dH 595 liter
regeneratie zoutverbruik 0.7 kg
regeneratie waterverbruik 50 liter
regeneratie tijd *
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max 23 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal 2 bar
waterdruk maximaal 8 bar
waterleidingaansluiting diameter1 inch

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. De prijzen zijn daarom een grove indicatie.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactie formulier.

 

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie