Euro Combi Simplex 5 liter review test

euro combi-simplex-5 waterontharder
Euro waterontharder model
Combi Simplex 5 liter

Simplex of duplex

De Combi Simplex 5 liter van Euro is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

Dit model is een zogenaamd compact model waterontharder, dus met geïntegreerd zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 745 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 1400 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierEuro
modelCombi Simplex 5 liter
prijs 745 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 67,9 kg
hoogte48,0 cm
diepte45 cm
breedte22 cm
zoutvat inhoud*
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurdja
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharder*
chloor module nee
gewicht*
gewicht in gebruik*
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 5 liter
capaciteit 6 dH 2335 liter
capaciteit 7 dH 2000 liter
capaciteit 8 dH 1750 liter
capaciteit 9 dH 1555 liter
capaciteit 10 dH 1400 liter
capaciteit 11 dH 1275 liter
capaciteit 12 dH 1165 liter
capaciteit 13 dH 1075 liter
capaciteit 14 dH 1000 liter
capaciteit 15 dH 935 liter
capaciteit 16 dH 875 liter
capaciteit 17 dH 825 liter
regeneratie zoutverbruik 0.6 kg
regeneratie waterverbruik 25 liter
regeneratie tijd *
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max 33 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal *
waterdruk maximaal *
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. De prijzen zijn daarom een grove indicatie.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactie formulier.

 

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie