euraqua_europe pallas-mono-maxi-20 waterontharder
Euraqua Europe waterontharder
model Pallas Mono maxi 20

Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20 review test

Simplex of duplex

De Pallas Mono maxi 20 van Euraqua Europe is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze onthardingscapaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water dat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 5491 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierEuraqua Europe
modelPallas Mono maxi 20
prijs euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 86,5 kg
hoogte118,0 cm
diepte46 cm
breedte35 cm
zoutvat inhoud kg
zoutvat droog/nat
los zoutvat
regenereren volume gestuurd
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurd
resthardheid instelling in ontharderopt
bypass in ontharderopt
chloor module nee
gewicht kg
gewicht in gebruik kg
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 20 liter
capaciteit 6 dH 9150 liter
capaciteit 7 dH 7845 liter
capaciteit 8 dH 6865 liter
capaciteit 9 dH 6100 liter
capaciteit 10 dH 5491 liter
capaciteit 11 dH 4990 liter
capaciteit 12 dH 4575 liter
capaciteit 13 dH 4225 liter
capaciteit 14 dH 3920 liter
capaciteit 15 dH 3660 liter
capaciteit 16 dH 3430 liter
capaciteit 17 dH 3230 liter
regeneratie zoutverbruik 3 kg
regeneratie waterverbruik liter
regeneratie tijd minuten
regeneratie richting downflow
doorstroomsnelheid max 33 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar liter/min
waterdruk minimaal bar
waterdruk maximaal bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review