Euraqua Europe Pallas Duo mini review test

euraqua_europe pallas-duo-mini waterontharder
Euraqua Europe waterontharder
model Pallas Duo mini

Simplex of duplex

De Pallas Duo mini van Euraqua Europe is een duplex waterontharder en levert dus altijd zacht water en is uitgevoerd als een compact model. Daarbij bevindt zich de zoutvoorraad in dezelfde behuizing als de waterontharder, dit in tegenstelling tot een duo model uitvoering die een apart zoutvat heeft.

Dit model is een zogenaamd compact model waterontharder, dus met geïntegreerd zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 2010 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 3324 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierEuraqua Europe
modelPallas Duo mini
prijs 2010 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 85,8 kg
hoogte52.0 cm
diepte42 cm
breedte31 cm
zoutvat inhoud*
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldnee
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in ontharderopt
bypass in ontharderopt
chloor module optie
gewicht*
gewicht in gebruik*
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel nee
ionenwisselaar inhoud 6 liter
capaciteit 6 dH 5540 liter
capaciteit 7 dH 4750 liter
capaciteit 8 dH 4155 liter
capaciteit 9 dH 3695 liter
capaciteit 10 dH 3324 liter
capaciteit 11 dH 3020 liter
capaciteit 12 dH 2770 liter
capaciteit 13 dH 2555 liter
capaciteit 14 dH 2375 liter
capaciteit 15 dH 2215 liter
capaciteit 16 dH 2080 liter
capaciteit 17 dH 1955 liter
regeneratie zoutverbruik 1.8 kg
regeneratie waterverbruik *
regeneratie tijd 41 minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max 10 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal 1.8 bar
waterdruk maximaal 8.5 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 of 1 inch

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde of aan ons verstrekte gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Offerte service

Wil je een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

home­ >test-review >Pallas Duo mini - test review

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie