erie softline-eco30 waterontharder
Erie waterontharder
model Softline Eco30

Erie Softline Eco30 review test

Simplex of duplex

De Softline Eco30 van Erie is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een duo model. Dit houdt in dat de waterontharder een apart zoutvat heeft. Dit zoutvat is met een dunne darm verbonden met de ontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze onthardingscapaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water dat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 8650 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierErie
modelSoftline Eco30
prijs euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 69,6 kg
hoogte103,0 cm
diepte38 cm
breedte27,8 cm
zoutvat inhoud65 kg
zoutvat droog/nat
los zoutvatja
regenereren volume gestuurd
regenereren volume uitgesteld
regenereren tijd gestuurd
resthardheid instelling in ontharder
bypass in ontharder
chloor module nee
gewicht36,5 kg
gewicht in gebruik kg
Zoutvathoogte90,5 cm
Zoutvatdiepte31 cm
Zoutvatbreedte29 cm
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 30 liter
capaciteit 6 dH 14415 liter
capaciteit 7 dH 12355 liter
capaciteit 8 dH 10815 liter
capaciteit 9 dH 9610 liter
capaciteit 10 dH 8650 liter
capaciteit 11 dH 7865 liter
capaciteit 12 dH 7210 liter
capaciteit 13 dH 6655 liter
capaciteit 14 dH 6180 liter
capaciteit 15 dH 5765 liter
capaciteit 16 dH 5405 liter
capaciteit 17 dH 5090 liter
regeneratie zoutverbruik 3.8 kg
regeneratie waterverbruik 131 liter
regeneratie tijd minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar 33 liter/min
waterdruk minimaal 1,4 bar
waterdruk maximaal 8,3 bar
waterleidingaansluiting diameter

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review