Erie Maxima Eco15 review test

erie maxima-eco15 waterontharder
Erie waterontharder model
Maxima Eco15

Simplex of duplex

De Maxima Eco15 van Erie is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 3820 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierErie
modelMaxima Eco15
prijs *
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 78,8 kg
hoogte80,6 cm
diepte57,3 cm
breedte34,5 cm
zoutvat inhoud75 kg
zoutvat droog/natdroog
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in ontharder*
bypass in ontharder*
chloor module nee
gewicht24,5 kg
gewicht in gebruik*
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 15 liter
capaciteit 6 dH 6365 liter
capaciteit 7 dH 5455 liter
capaciteit 8 dH 4775 liter
capaciteit 9 dH 4245 liter
capaciteit 10 dH 3820 liter
capaciteit 11 dH 3475 liter
capaciteit 12 dH 3185 liter
capaciteit 13 dH 2940 liter
capaciteit 14 dH 2730 liter
capaciteit 15 dH 2545 liter
capaciteit 16 dH 2390 liter
capaciteit 17 dH 2245 liter
regeneratie zoutverbruik 1.9 kg
regeneratie waterverbruik 80 liter
regeneratie tijd *
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max 25 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar 35 liter/min
waterdruk minimaal 1,4 bar
waterdruk maximaal 8,3 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. De prijzen zijn daarom een grove indicatie.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactie formulier.

 

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie