IQsoft Eco 9 waterontharder test

iqsoft eco 9 waterontharder
IQsoft Eco 9 waterontharder

De IQsoft Eco 9 is een simplex waterontharder die werkt op elektriciteit. De Eco9 heeft een ionenwisselaar met een inhoud van 9 liter. Hiermee kan na het regenereren zo'n 2600 liter zacht water worden gemaakt van hard leidingwater bij een hardheid van 10 dH. Daarna zal de ionenwisselaar automatisch geregenereerd worden. Dat genereren gebeurd standaard 2 uur in de nacht omdat dan de kans klein is dat water verbruikt wordt. Tijdens die regeneratie wordt namelijk het water niet onthard.

Regeneratiezout

De IQsoft Eco 9 maakt gebruik van regeneratiezout tabletten of zout kussens. In de zoutvoorraad past 13 kg. Wanneer de IQsoft Eco 9 gaat regenereren houdt hij rekening met de hoeveelheid kalk en magnesium wat uit het leidingwater is gehaald. Op deze hoeveelheid zal de dosering van het zout op afgestemd worden. Dit is wat proportioneel bezouting wordt genoemd.

Vakantie

Tijdens de vakantie wordt geen water gebruikt en is het zonde om de waterontharder om de zoveel dagen automatisch te laten regenereren. De IQsoft Eco 9 kan je voor vertrek aangeven dat je met vakantie gaat en hoeveel dagen. Wanneer je terugkomt van vakantie heeft de Eco 9 zichzelf al vlak voor je thuiskomt eenmalig geregenereerd om te zorgen dat schoon en vers water beschikbaar is.

Zoutalarm

Via het display op de waterontharder wordt je gewaarschuwd dat je zout moet bijvullen, voor de rest doet het apparaat alles vanzelf.

Installatie

Het installeren van een waterontharder is vrij eenvoudig. Dit kan je overlaten aan de leverancier die daar doorgaans twee uur voor uittrekt. Ben je een handige doe het zelver dan ben je in een middagje klaar.

Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierErie
modelIQsoft Eco9
prijs euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 96,8 kg
hoogte49,7 cm
diepte43,8 cm
breedte28 cm
zoutvat inhoud13 kg
zoutvat droog/nat
los zoutvat
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht16 kg
gewicht in gebruik kg
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 9 liter
capaciteit 6 dH 3000 liter
capaciteit 7 dH 2570 liter
capaciteit 8 dH 2250 liter
capaciteit 9 dH 2000 liter
capaciteit 10 dH 1800 liter
capaciteit 11 dH 1635 liter
capaciteit 12 dH 1500 liter
capaciteit 13 dH 1385 liter
capaciteit 14 dH 1285 liter
capaciteit 15 dH 1200 liter
capaciteit 16 dH 1125 liter
capaciteit 17 dH 1060 liter
regeneratie zoutverbruik 1.1 kg
regeneratie waterverbruik 47 liter
regeneratie tijd 61 minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar 40 liter/min
waterdruk minimaal 1,4 bar
waterdruk maximaal 8,3 bar
waterleidingaansluiting diameter

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review