Erie IQsoft Eco26 review test

erie iqsoft-eco26 waterontharder
Erie waterontharder model
IQsoft Eco26

Simplex of duplex

De IQsoft Eco26 van Erie is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurd tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 7500 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierErie
modelIQsoft Eco26
prijs euro
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 69,7 kg
hoogte98,2 cm
diepte43,8 cm
breedte28 cm
zoutvat inhoud35 kg
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht36,5 kg
gewicht in gebruik*
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 26 liter
capaciteit 6 dH 12500 liter
capaciteit 7 dH 10715 liter
capaciteit 8 dH 9375 liter
capaciteit 9 dH 8335 liter
capaciteit 10 dH 7500 liter
capaciteit 11 dH 6820 liter
capaciteit 12 dH 6250 liter
capaciteit 13 dH 5770 liter
capaciteit 14 dH 5355 liter
capaciteit 15 dH 5000 liter
capaciteit 16 dH 4690 liter
capaciteit 17 dH 4410 liter
regeneratie zoutverbruik 3.3 kg
regeneratie waterverbruik 120 liter
regeneratie tijd 135 minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max *
doorstroomsnelheid bij -1 bar 30 liter/min
waterdruk minimaal 1,4 bar
waterdruk maximaal 8,3 bar
waterleidingaansluiting diameter*

* geen opgave fabrikant

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactie formulier.
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie