IQsoft Eco 12 waterontharder test

iqsoft eco 12 waterontharder
IQsoft Eco 12 waterontharder

Met de IQsoft Eco 12 haal je een fijne waterontharder in huis die heerlijk zacht water kan leveren. Hij is voorzien van een ionenwisselaar van 12 liter. Daarmee is deze heel geschikt voor een huisgezin met vier personen. Bij een hardheid van het leidingwater van 10 dH kan hij 2600 liter zacht water leveren. Daarna is de ionenwisselaar verzadigd met kalk en magnesium en zal hij vanzelf in de nacht het regeneratieproces starten. Daarna kan de IQsoft Eco 12 weer 2600 liter water leveren.

Regeneratiezout en verbruik

De IQsoft Eco 12 accepteert regeneratiezout tabletten of kussens. Hoeveel zout deze waterontharder is afhankelijk van de hardheid van je leidingwater en je waterverbruik én de resthardheid instelling. Je kan het zoutverbruik vrij nauwkeurig uitrekenen maar ga er van uit dat het 20 kg regeneratiezout per bewoner als je zéér hard water hebt van 16 dH. Hoe zachter het water, hoe minder zout je verbruikt. De IQsoft Eco 12 heeft plaats voor 17 kg, waarschijnlijk hoe je dat maar eens per kwartaal bij te vullen.

Bediening

De IQsoft Eco 12 heeft een display en vier toetsen. Daarmee wordt eenmalig tijdens de installatie de tijd ingesteld, de hardheid van het leidingwater, het regeneratiemoment en dergelijke. Daarna doet deze waterontharder zijn werk vanzelf en zal je alleen nog maar regeneratiezout hoeve bijvullen.

Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierErie
modelIQsoft Eco12
prijs euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 79,2 kg
hoogte57,5 cm
diepte43,8 cm
breedte28 cm
zoutvat inhoud17 kg
zoutvat droog/nat
los zoutvat
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht20,5 kg
gewicht in gebruik kg
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 12 liter
capaciteit 6 dH 5000 liter
capaciteit 7 dH 4285 liter
capaciteit 8 dH 3750 liter
capaciteit 9 dH 3335 liter
capaciteit 10 dH 3000 liter
capaciteit 11 dH 2725 liter
capaciteit 12 dH 2500 liter
capaciteit 13 dH 2310 liter
capaciteit 14 dH 2145 liter
capaciteit 15 dH 2000 liter
capaciteit 16 dH 1875 liter
capaciteit 17 dH 1765 liter
regeneratie zoutverbruik 1.5 kg
regeneratie waterverbruik 54 liter
regeneratie tijd 69 minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar 37 liter/min
waterdruk minimaal 1,4 bar
waterdruk maximaal 8,3 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review