ecowater evolution-600-power waterontharder
Ecowater waterontharder
model eVOLUTION 600 Power

Ecowater eVOLUTION 600 Power review test

Simplex of duplex

De eVOLUTION 600 Power van Ecowater is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een duo model. Dit houdt in dat de waterontharder een apart zoutvat heeft. Dit zoutvat is met een dunne darm verbonden met de ontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze onthardingscapaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water dat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 10843 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierEcowater
modeleVOLUTION 600 Power
prijs euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 43,8 kg
hoogte145,0 cm
diepte36 cm
breedte35 cm
zoutvat inhoud113 kg
zoutvat droog/natdroog
los zoutvatja
regenereren volume gestuurd
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurd
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module optie
gewicht50 kg
gewicht in gebruik kg
Zoutvathoogte93 cm
Zoutvatdiepte42 cm
Zoutvatbreedte42 cm
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud *
capaciteit 6 dH 18070 liter
capaciteit 7 dH 15490 liter
capaciteit 8 dH 13555 liter
capaciteit 9 dH 12050 liter
capaciteit 10 dH 10843 liter
capaciteit 11 dH 9855 liter
capaciteit 12 dH 9035 liter
capaciteit 13 dH 8340 liter
capaciteit 14 dH 7745 liter
capaciteit 15 dH 7230 liter
capaciteit 16 dH 6775 liter
capaciteit 17 dH 6380 liter
regeneratie zoutverbruik 3 kg
regeneratie waterverbruik 196 liter
regeneratie tijd minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max 56 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar liter/min
waterdruk minimaal 1,4 bar
waterdruk maximaal 8,6 bar
waterleidingaansluiting diameter

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wil je een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review >eVOLUTION 600 Power - test review

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen