ecowater evolution-400-boost waterontharder
Ecowater waterontharder
model eVOLUTION 400 Boost

Ecowater eVOLUTION 400 Boost review test

Simplex of duplex

De eVOLUTION 400 Boost van Ecowater is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze onthardingscapaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water dat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 7529 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierEcowater
modeleVOLUTION 400 Boost
prijs euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 33,7 kg
hoogte114,0 cm
diepte51 cm
breedte36 cm
zoutvat inhoud110 kg
zoutvat droog/natdroog
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurd
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurd
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module optie
gewicht kg
gewicht in gebruik kg
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 18 liter
capaciteit 6 dH 12550 liter
capaciteit 7 dH 10755 liter
capaciteit 8 dH 9410 liter
capaciteit 9 dH 8365 liter
capaciteit 10 dH 7529 liter
capaciteit 11 dH 6845 liter
capaciteit 12 dH 6275 liter
capaciteit 13 dH 5790 liter
capaciteit 14 dH 5380 liter
capaciteit 15 dH 5020 liter
capaciteit 16 dH 4705 liter
capaciteit 17 dH 4430 liter
regeneratie zoutverbruik 1.6 kg
regeneratie waterverbruik 75 liter
regeneratie tijd 120 minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar 56 liter/min
waterdruk minimaal 1,4 bar
waterdruk maximaal 8,6 bar
waterleidingaansluiting diameter

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review