Ecowater ESM 11 review test

ecowater esm11 waterontharder
Ecowater waterontharder model
ESM 11

Simplex of duplex

De ESM 11 van Ecowater is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 2750 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierEcowater
modelESM 11
prijs *
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 93,9 kg
hoogte66,8 cm
diepte43,2 cm
breedte32,4 cm
zoutvat inhoud32 kg
zoutvat droog/natdroog
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht18 kg
gewicht in gebruik*
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 10.5 liter
capaciteit 6 dH 4585 liter
capaciteit 7 dH 3930 liter
capaciteit 8 dH 3440 liter
capaciteit 9 dH 3055 liter
capaciteit 10 dH 2750 liter
capaciteit 11 dH 2500 liter
capaciteit 12 dH 2290 liter
capaciteit 13 dH 2115 liter
capaciteit 14 dH 1965 liter
capaciteit 15 dH 1835 liter
capaciteit 16 dH 1720 liter
capaciteit 17 dH 1620 liter
regeneratie zoutverbruik 1.63 kg
regeneratie waterverbruik 49 liter
regeneratie tijd *
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max *
doorstroomsnelheid bij -1 bar 33 liter/min
waterdruk minimaal 1,4 bar
waterdruk maximaal 8,6 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

* geen opgave fabrikant

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactie formulier.

laatste toevoegingen

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie