Delta Onega duplex review test

delta onega-duplex waterontharder
Delta waterontharder model
Onega duplex

Simplex of duplex

De Onega duplex van Delta is een duplex waterontharder en levert dus altijd onthard water en is uitgevoerd als een duo model. Hierbij bevindt het regeneratiezout in een apart vat die met een dunne darm verbonden is met de ontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op waterdruk. Een 230 Volt aansluiting of batterijen zijn dus niet nodig.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 5028 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierDelta
modelOnega duplex
prijs *
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 56,7 kg
hoogte55,2 cm
diepte55,3 cm
breedte27,6 cm
zoutvat inhoud*
zoutvat droog/nat*
los zoutvatja
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldnee
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht*
gewicht in gebruik*
Zoutvathoogte55,2 cm
Zoutvatdiepte55,3 cm
Zoutvatbreedte27,6 cm
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel *
ionenwisselaar inhoud 9 liter
capaciteit 6 dH 8380 liter
capaciteit 7 dH 7185 liter
capaciteit 8 dH 6285 liter
capaciteit 9 dH 5585 liter
capaciteit 10 dH 5028 liter
capaciteit 11 dH 4570 liter
capaciteit 12 dH 4190 liter
capaciteit 13 dH 3870 liter
capaciteit 14 dH 3590 liter
capaciteit 15 dH 3350 liter
capaciteit 16 dH 3145 liter
capaciteit 17 dH 2960 liter
regeneratie zoutverbruik 1.8 kg
regeneratie waterverbruik 80 liter
regeneratie tijd 48 minuten
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max 58 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal 1 bar
waterdruk maximaal 8 bar
waterleidingaansluiting diameter*

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. De prijzen zijn daarom een grove indicatie.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactie formulier.

 

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie