delta delta-duplex-duet waterontharder
Delta waterontharder
model Duplex duet

Delta Duplex duet review test

Simplex of duplex

De Duplex duet van Delta is een duplex waterontharder en levert dus altijd onthard water en is uitgevoerd als een duo model. Hierbij bevindt het regeneratiezout in een apart vat die met een dunne darm verbonden is met de ontharder.

Dit model is een zogenaamd duo model waterontharder, dus met een apart zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 1495 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op waterdruk. Een 230 Volt aansluiting of batterijen zijn dus niet nodig.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze onthardingscapaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water dat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 1676 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierDelta
modelDuplex duet
prijs 1495 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 56,7 kg
hoogte47,8 cm
diepte35,5 cm
breedte46,4 cm
zoutvat inhoud35 kg
zoutvat droog/nat
los zoutvatja
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldnee
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht kg
gewicht in gebruik kg
Zoutvathoogte37,4 cm
Zoutvatdiepte24,2 cm
Zoutvatbreedte46,4 cm
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel ja
ionenwisselaar inhoud 3 liter
capaciteit 6 dH 2795 liter
capaciteit 7 dH 2395 liter
capaciteit 8 dH 2095 liter
capaciteit 9 dH 1860 liter
capaciteit 10 dH 1676 liter
capaciteit 11 dH 1525 liter
capaciteit 12 dH 1395 liter
capaciteit 13 dH 1290 liter
capaciteit 14 dH 1195 liter
capaciteit 15 dH 1115 liter
capaciteit 16 dH 1050 liter
capaciteit 17 dH 985 liter
regeneratie zoutverbruik 0.6 kg
regeneratie waterverbruik 36 liter
regeneratie tijd 30 minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max 50 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar liter/min
waterdruk minimaal 1 bar
waterdruk maximaal 8 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review