Culligan Medallist 915 review test

culligan medaillist-915 waterontharder
Culligan waterontharder model
Medallist 915

Simplex of duplex

De Medallist 915 van Culligan is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een duo model. Dit houdt in dat de waterontharder een apart zoutvat heeft. Dit zoutvat is met een dunne darm verbonden met de ontharder.

Dit model is een zogenaamd duo model waterontharder, dus met een apart zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 1570 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 4775 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierCulligan
modelMedallist 915
prijs 1570 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 86,2 kg
hoogte112,0 cm
diepte22,5 cm
breedte22,5 cm
zoutvat inhoud50 kg
zoutvat droog/nat*
los zoutvatja
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurdja
resthardheid instelling in ontharder*
bypass in ontharder*
chloor module nee
gewicht*
gewicht in gebruik*
Zoutvathoogte79 cm
Zoutvatdiepte33,3 cm
Zoutvatbreedte33,3 cm
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 15 liter
capaciteit 6 dH 7960 liter
capaciteit 7 dH 6820 liter
capaciteit 8 dH 5970 liter
capaciteit 9 dH 5305 liter
capaciteit 10 dH 4775 liter
capaciteit 11 dH 4340 liter
capaciteit 12 dH 3980 liter
capaciteit 13 dH 3675 liter
capaciteit 14 dH 3410 liter
capaciteit 15 dH 3185 liter
capaciteit 16 dH 2985 liter
capaciteit 17 dH 2810 liter
regeneratie zoutverbruik 2.6 kg
regeneratie waterverbruik *
regeneratie tijd *
regeneratie richting downflow
doorstroomsnelheid max *
doorstroomsnelheid bij -1 bar 30 liter/min
waterdruk minimaal *
waterdruk maximaal *
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. De prijzen zijn daarom een grove indicatie.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactie formulier.

 

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie