BWT AQA viseo review test

bwt aqa-viseo waterontharder
BWT waterontharder model
AQA viseo

Simplex of duplex

De AQA viseo van BWT is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

Dit model is een zogenaamd compact model waterontharder, dus met geïntegreerd zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 2275 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 1570 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierBWT
modelAQA viseo
prijs 2275 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 48,4 kg
hoogte60,0 cm
diepte48 cm
breedte36 cm
zoutvat inhoud30 kg
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurd*
regenereren volume uitgesteld*
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in ontharder*
bypass in ontharder*
chloor module nee
gewicht*
gewicht in gebruik55 kg
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud *
capaciteit 6 dH 2615 liter
capaciteit 7 dH 2245 liter
capaciteit 8 dH 1965 liter
capaciteit 9 dH 1745 liter
capaciteit 10 dH 1570 liter
capaciteit 11 dH 1425 liter
capaciteit 12 dH 1310 liter
capaciteit 13 dH 1210 liter
capaciteit 14 dH 1120 liter
capaciteit 15 dH 1045 liter
capaciteit 16 dH 980 liter
capaciteit 17 dH 925 liter
regeneratie zoutverbruik 0.48 kg
regeneratie waterverbruik *
regeneratie tijd *
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max *
doorstroomsnelheid bij -1 bar 20 liter/min
waterdruk minimaal *
waterdruk maximaal *
waterleidingaansluiting diameter1 inch

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. De prijzen zijn daarom een grove indicatie.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactie formulier.

 

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie