Boshuis iQualQ Duo 400 review test

boshuis iqualq-duo-400 waterontharder
Boshuis waterontharder
model iQualQ Duo 400

Simplex of duplex

De iQualQ Duo 400 van Boshuis is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een duo model. Dit houdt in dat de waterontharder een apart zoutvat heeft. Dit zoutvat is met een dunne darm verbonden met de ontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 3720 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierBoshuis
modeliQualQ Duo 400
prijs *
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar *
hoogte60.0 cm
diepte23 cm
breedte23 cm
zoutvat inhoud*
zoutvat droog/nat*
los zoutvatja
regenereren volume gestuurd*
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht*
gewicht in gebruik*
Zoutvathoogte90 cm
Zoutvatdiepte25 cm
Zoutvatbreedte25 cm
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud *
capaciteit 6 dH 6200 liter
capaciteit 7 dH 5315 liter
capaciteit 8 dH 4650 liter
capaciteit 9 dH 4135 liter
capaciteit 10 dH 3720 liter
capaciteit 11 dH 3380 liter
capaciteit 12 dH 3100 liter
capaciteit 13 dH 2860 liter
capaciteit 14 dH 2655 liter
capaciteit 15 dH 2480 liter
capaciteit 16 dH 2325 liter
capaciteit 17 dH 2190 liter
regeneratie zoutverbruik *
regeneratie waterverbruik *
regeneratie tijd *
regeneratie richting downflow
doorstroomsnelheid max 26 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal *
waterdruk maximaal *
waterleidingaansluiting diameter*

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde of aan ons verstrekte gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Offerte service

Wil je een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

home­ >test-review >iQualQ Duo 400 - test review

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie