Boshuis Duolux plus 200 review test

boshuis duolux-plus-200 waterontharder
Boshuis waterontharder model
Duolux plus 200

Simplex of duplex

De Duolux plus 200 van Boshuis is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een duo model. Dit houdt in dat de waterontharder een apart zoutvat heeft. Dit zoutvat is met een dunne darm verbonden met de ontharder.

Dit model is een zogenaamd duo model waterontharder, dus met een apart zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 1595 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op batterijen.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 2340 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierBoshuis
modelDuolux plus 200
prijs 1595 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 84,6 kg
hoogte60,0 cm
diepte20 cm
breedte20 cm
zoutvat inhoud*
zoutvat droog/nat*
los zoutvatja
regenereren volume gestuurd*
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht*
gewicht in gebruik*
Zoutvathoogte44 cm
Zoutvatdiepte32 cm
Zoutvatbreedte32 cm
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud *
capaciteit 6 dH 3900 liter
capaciteit 7 dH 3345 liter
capaciteit 8 dH 2925 liter
capaciteit 9 dH 2600 liter
capaciteit 10 dH 2340 liter
capaciteit 11 dH 2125 liter
capaciteit 12 dH 1950 liter
capaciteit 13 dH 1800 liter
capaciteit 14 dH 1670 liter
capaciteit 15 dH 1560 liter
capaciteit 16 dH 1465 liter
capaciteit 17 dH 1375 liter
regeneratie zoutverbruik 1.25 kg
regeneratie waterverbruik *
regeneratie tijd *
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max 45 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal 1,4 bar
waterdruk maximaal 8,5 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. De prijzen zijn daarom een grove indicatie.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactie formulier.

 

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie