Boshuis Combilux Plus 100 review test

boshuis combilux 100 waterontharder
Combilux 100 waterontharder van Boshuis

De Combilux Plus 100 is een compact model simplex waterontharder. Opvallend aan de Combilux Plus waterontharders is dat ze standaard werken met batterijen doordat men gebruik maakt van de Cappers SCA-19 besturing. Je hebt dus geen stopcontact nodig.

Eén ionenwisselaar maar toch altijd zacht water

Deze waterontharder heeft één ionenwisselaar waarin het harde leidingwater onthard wordt. Daardoor is de omvang compact. De ionenwisselaar is een cilinder met hele kleine kunststof korrels die kalk en magnesium uit het water kunnen halen. Op een gegeven moment is de ionenwisselaar verzadigd met kalk en zal dit verwijderd moeten worden. Dat is wat regenereren wordt genoemd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van water waarin onthardingszout is opgelost wat door de ionenwisselaar stroomt. Met dit zoute water wordt het kalk en magnesium meegenomen en dit wordt geloosd op het riool.

Deze Combilux Plus 100 combineert in één behuizing de ionenwisselaar en het zoutvat. Mocht de beschikbare ruimte te beperkt te zijn dan zal de Combilux Duo Plus 100 een oplossing bieden. Hierbij zijn de ionenwisselaar en het zoutvat twee losse delen met een individueel beperktere omvang.

Installatie Boshuis Combilux Plus 100

Het installeren van deze waterontharder is een vrij simpel klusje. De waterleiding wordt vlak na de watermeter onderbroken en via flexibele slangen als het water tussen de leiding geplaatst. Daarnaast moet de afvalwater aansluiting op het riool aansluiten en een veiligheidsoverloop slangetje ook aansluiten op het riool. De leverancier zal voor deze installatie zo'n 200 euro rekenen en binnen twee uur is de waterontharder geïnstalleerd. Als je handig bent kan je deze klus in een middag klaren.

In bedrijf stellen

Het in bedrijf stellen is in een paar minuten gebeurd. Via de knopjes stel je de tijd in, de waterhardheid van de waterleidingmaatschappij in Duitse hardheden en het tijdstip als de ionenwisselaar geregenereerd moet worden (meestal 2 uur in de nacht). Daarna regeneratiezout in de waterontharder doen, éénmalig handmatig een regeneratiecyclus starten en daarna kan je genieten van heerlijk zacht water.

Resthardheid regelaar

Standaard wordt de Boshuis Combilux Plus 100 uitgeleverd met een bypass kraan die zich in de besturingseenheid bevindt en een resthardheid regelaar. Met een schroevendraaier. Standaard wordt hij uitgeleverd om al het kalk uit het water te halen maar kan je desgewenst het geleverde zachte water instellen met een bepaalde hardheid.

Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierBoshuis
modelCombilux plus 100
prijs 1295 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 105,6 kg
hoogte61,0 cm
diepte45 cm
breedte26 cm
zoutvat inhoud kg
zoutvat droog/nat
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurd
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurd
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht kg
gewicht in gebruik kg
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud *
capaciteit 6 dH 2000 liter
capaciteit 7 dH 1715 liter
capaciteit 8 dH 1500 liter
capaciteit 9 dH 1335 liter
capaciteit 10 dH 1200 liter
capaciteit 11 dH 1090 liter
capaciteit 12 dH 1000 liter
capaciteit 13 dH 925 liter
capaciteit 14 dH 855 liter
capaciteit 15 dH 800 liter
capaciteit 16 dH 750 liter
capaciteit 17 dH 705 liter
regeneratie zoutverbruik 0.8 kg
regeneratie waterverbruik liter
regeneratie tijd minuten
regeneratie richting
doorstroomsnelheid max 22 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar liter/min
waterdruk minimaal 1,4 bar
waterdruk maximaal 8,5 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review