Bayard Ecosoft 15 review test

bayard ecosoft-15 waterontharder
Bayard waterontharder model
Ecosoft 15

Simplex of duplex

De Ecosoft 15 van Bayard is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 4215 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierBayard
modelEcosoft 15
prijs *
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar *
hoogte53,0 cm
diepte48,5 cm
breedte28,6 cm
zoutvat inhoud*
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurd*
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in ontharder*
bypass in ontharder*
chloor module nee
gewicht*
gewicht in gebruik*
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 15 liter
capaciteit 6 dH 7025 liter
capaciteit 7 dH 6020 liter
capaciteit 8 dH 5270 liter
capaciteit 9 dH 4685 liter
capaciteit 10 dH 4215 liter
capaciteit 11 dH 3830 liter
capaciteit 12 dH 3515 liter
capaciteit 13 dH 3240 liter
capaciteit 14 dH 3010 liter
capaciteit 15 dH 2810 liter
capaciteit 16 dH 2635 liter
capaciteit 17 dH 2480 liter
regeneratie zoutverbruik *
regeneratie waterverbruik *
regeneratie tijd *
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max 20 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal 2 bar
waterdruk maximaal 8 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

* geen opgave fabrikant

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactie formulier.

laatste toevoegingen

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie