atlantis atlantis-at210 waterontharder
Atlantis waterontharder
model AT210

Atlantis AT210 review test

Simplex of duplex

De AT210 van Atlantis is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

Dit model is een zogenaamd compact model waterontharder, dus met geïntegreerd zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 1500 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze onthardingscapaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water dat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 4000 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierAtlantis
modelAT210
prijs 1500 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar *
hoogte62,5 cm
diepte45,4 cm
breedte24,7 cm
zoutvat inhoud kg
zoutvat droog/nat
los zoutvat
regenereren volume gestuurd
regenereren volume uitgesteld
regenereren tijd gestuurd
resthardheid instelling in ontharder
bypass in ontharder
chloor module nee
gewicht17 kg
gewicht in gebruik kg
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 14 liter
capaciteit 6 dH 6665 liter
capaciteit 7 dH 5715 liter
capaciteit 8 dH 5000 liter
capaciteit 9 dH 4445 liter
capaciteit 10 dH 4000 liter
capaciteit 11 dH 3635 liter
capaciteit 12 dH 3335 liter
capaciteit 13 dH 3075 liter
capaciteit 14 dH 2855 liter
capaciteit 15 dH 2665 liter
capaciteit 16 dH 2500 liter
capaciteit 17 dH 2355 liter
regeneratie zoutverbruik *
regeneratie waterverbruik liter
regeneratie tijd 50 minuten
regeneratie richting
doorstroomsnelheid max liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar liter/min
waterdruk minimaal 1,7 bar
waterdruk maximaal 5 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review