Aquarex IMP Pro 26 review test

aquarex imp-pro-26 waterontharder
Aquarex waterontharder model
IMP Pro 26

Simplex of duplex

De IMP Pro 26 van Aquarex is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurd tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 8034 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierAquarex
modelIMP Pro 26
prijs euro
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar *
hoogte118,0 cm
diepte53 cm
breedte32 cm
zoutvat inhoud100 kg
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurd*
regenereren volume uitgesteld*
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharder*
chloor module ja
gewicht*
gewicht in gebruik*
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 26 liter
capaciteit 6 dH 13390 liter
capaciteit 7 dH 11475 liter
capaciteit 8 dH 10045 liter
capaciteit 9 dH 8925 liter
capaciteit 10 dH 8034 liter
capaciteit 11 dH 7305 liter
capaciteit 12 dH 6695 liter
capaciteit 13 dH 6180 liter
capaciteit 14 dH 5740 liter
capaciteit 15 dH 5355 liter
capaciteit 16 dH 5020 liter
capaciteit 17 dH 4725 liter
regeneratie zoutverbruik *
regeneratie waterverbruik *
regeneratie tijd *
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max *
doorstroomsnelheid bij -1 bar 30 liter/min
waterdruk minimaal 2 bar
waterdruk maximaal 7 bar
waterleidingaansluiting diameter1 inch

* geen opgave fabrikant

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactie formulier.
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie