aquapro basic-k waterontharder
Aquapro waterontharder
model Basic-K

Aquapro Basic-K review test

Simplex of duplex

De Basic-K van Aquapro is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

Dit model is een zogenaamd compact model waterontharder, dus met geïntegreerd zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 1350 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren. Wanneer je een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze onthardingscapaciteit afgestemd is op de hardheid van je leidingwater en de hoeveelheid water dat je gemiddeld per dag gebruikt. Het is niet slim om een te kleine of een te grote waterontharder te kopen. Waarom dat zo is wordt uitgelegd in dit artikel.

De capaciteit van een waterontharder kan je rechtstreeks afleiden aan de inhoud van de ionenwisselaar, helaas geeft de fabrikant/leverancier niet aan wat de inhoud van de ionenwisselaar is. Dat is wel vreemd, dit is bij een waterontharder het belangrijkste gegeven. Het is als een nieuwe auto die aangeboden wordt door een garage maar waarbij niet aangegeven wordt wat de cilinderinhoud is. Zo iets als: er zit een motor in, hoe krachtig die is, dat vertellen we niet, maar maak je geen zorgen, hij rijd best goed.

Omdat de fabrikant deze gegevens tot nu toe niet openbaar heeft gemaakt is het niet mogelijk om dit model mee te nemen in het overzicht van de kieswijzer waarbij je zelf kan uitzoeken welke waterontharder het best bij je past.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierAquapro
modelBasic-K
prijs 1350 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar *
hoogte cm
diepte cm
breedte cm
zoutvat inhoud*
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in ontharderja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht*
gewicht in gebruik*
Zoutvathoogte cm
Zoutvatdiepte cm
Zoutvatbreedte cm
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud *
capaciteit 6 dH * liter
capaciteit 7 dH * liter
capaciteit 8 dH * liter
capaciteit 9 dH * liter
capaciteit 10 dH * liter
capaciteit 11 dH * liter
capaciteit 12 dH * liter
capaciteit 13 dH * liter
capaciteit 14 dH * liter
capaciteit 15 dH * liter
capaciteit 16 dH * liter
capaciteit 17 dH * liter
regeneratie zoutverbruik *
regeneratie waterverbruik *
regeneratie tijd *
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal *
waterdruk maximaal *
waterleidingaansluiting diameter*

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review