logo
logo medium

Dit model wordt, zover ons bekend, niet meer verkocht. De informatie op deze pagina is alleen maar bedoeld als historische informatie.

AmySoft ESM11 review test

amysoft esm11 waterontharder
ESM11 waterontharder van Amysoft

De Amysoft ESM11 CE+ is een "simplex volumegestuurde waterontharder met 230 Volt aansluiting". De onthardingscilinder, waar het harde water zacht gemaakt wordt, heeft een inhoud van 10,5 liter. Daarmee is deze waterontharder geschikt voor huisgezinnen tot zo'n vier personen. De onthardingscilinder, ook ionenwisselaar genoemd, kan 3000 liter hard water van 10 dH ontharden en zal daarna een regeneratiecyclus starten. Daarbij wordt de kalk die achtergebleven is in de onthardingscilinder verwijderd. Het regenereren gaat geheel automatisch en het regeneratiemoment wordt bepaald door besturingseenheid van de waterontharder.

De Amysoft ESM11 wordt ook verkocht als de Ecowater ESM11. Ecowater is de oorspronkelijke fabrikant die deze waterontharder maakt en is een van de grootste fabrikanten van waterontharders ter wereld. De Ecowater ESM11 wordt in Nederland door Amysoft verkocht onder hun eigen naam, vandaar de naam Amysoft ESM11.

De ESM11 heeft zeer bescheiden afmetingen. De hoogte is 66,8 cm, de diepte 43 cm en de breedte 32,5 cm.

In het zoutvat kan maximaal 32 kg regeneratiezout opgeslagen worden. De ESM11 accepteert zout tabletten, kussentjes of korrels. Ondanks zijn kleine afmetingen kan daar dus haast een hele zak in van 25 kg. Daar kan je heel veel weken je water mee ontharden. Hoe lang is natuurlijk afhankelijk van het watergebruik en de hardheid van het water maar een kwartaal lang zacht water op één vulling van 23 kg onthardingszout is een aardige richtlijn.

Bediening en display

amysoft ESM11 display

De ESM11 heeft een display die de hoeveel zout wat nog beschikbaar is weergeeft in dagen. Met de vier knopjes naast het display kunnen instellingen gemaakt worden zoals de hardheid van het leidingwater. Ook kan je het regeneratiemoment (meestal in de nacht) instellen.

Bij de ESM11 wordt een kleine 230 Volt adapter geleverd die een veilige spanning van 24 Volt geeft waarop de besturing van de waterontharder werkt. Wanneer de elektriciteit uitvalt worden de instellingen maximaal drie dagen in het geheugen vastgehouden.

De elektrische besturing van de ESM11 bepaalt zelf, aan de hand van de hoeveelheid onthard water en de waterhardheid instelling, wanneer de regeneratiecyclus gestart zal worden.

Ontsmettingsmodule

ontsmettingsmodule amysoft  waterontharder
ontsmettingsmodule Amysoft waterontharder

De ESM 11 wordt tegenwoordig geleverd met een ontsmettingsmodule. Deze zorgt dat een deel van het zoute water tijdens het regenereren omgezet wordt in een klein beetje chloor. Je hoeft dus zelf geen chloor in de waterontharder te doen. Met dit chloor wordt de ionenwisselaar ontsmet waardoor mogelijke bacteriegroei vrijwel uitgesloten is. Dit chloorwater wordt natuurlijk een het eind van de regeneratiecyclus weggespoeld in het riool.

Beveiligingen

De ESM11 is uitgevoerd met drie beveiligingen die het overstromen moet tegengaan. In het zoutvat zitten twee vlotters die onafhankelijk van elkaar de watertoevoer afsluiten tijdens de regeneratiecyclus. Als laatste vangnet heeft de ESM11 een overstroom opening aan de zijkant waarop een slang aangesloten wordt die uitmond op het riool.

Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierAmysoft
modelESM11 CE+
prijs 1595 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 95 kg
hoogte66.8 cm
diepte46.3 cm
breedte32.5 cm
zoutvat inhoud27 kg
zoutvat droog/natdroog
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in ontharder*
bypass in ontharder*
chloor module ja
gewicht18 kg
gewicht in gebruik*
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 10.5 liter
capaciteit 6 dH 5000 liter
capaciteit 7 dH 4285 liter
capaciteit 8 dH 3750 liter
capaciteit 9 dH 3335 liter
capaciteit 10 dH 3000 liter
capaciteit 11 dH 2725 liter
capaciteit 12 dH 2500 liter
capaciteit 13 dH 2310 liter
capaciteit 14 dH 2145 liter
capaciteit 15 dH 2000 liter
capaciteit 16 dH 1875 liter
capaciteit 17 dH 1765 liter
regeneratie zoutverbruik 1.8 kg
regeneratie waterverbruik 49 liter
regeneratie tijd 55 minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max 20 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal 1.4 bar
waterdruk maximaal 8.6 bar
waterleidingaansluiting diameter1 inch

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde of aan ons verstrekte gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Offerte service

Wil je een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

home­ >test-review >ESM11 CE+ - test review

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie