bezoekersvraag

Moet ik nog spoelglans in de vaatwasser doen nu we een waterontharder hebben laten installeren?

Spoelglansmiddel is nog steeds nodig als je een waterontharder hebt.

Spoelglansmiddel bezit een stof waardoor de oppervlaktespanning van het water wordt verlaagd. Hierdoor blijven er geen druppels op het servies liggen maar spreid het water zich uit over een groot oppervlakte (waardoor het sneller kan opdrogen) en/of glijdt het makkelijker van het servies af.

Primair wordt spoelglans gebruikt om water gemakkelijk van het serviesgoed te laten glijden in plaats van dat het als druppeltjes achter blijft. Hierdoor wordt het servies sneller droog en de kans dat je, bij gebruik van niet onthard water, toch nog kalkstrepen ziet wordt verminderd.

Technisch gesproken heeft het gebruik van een waterontharder geen invloed op het gebruik van glansspoelmiddel. Dus ook met een waterontharder is het gebruik van een glansspoelmiddel aan te bevelen.

Tip: mocht je gebruik maken van all-in-one tabletten, dan is het gebruik van glansspoelmiddel niet noodzakelijk omdat dit reeds in de all-in-one vaatwastablet zit. Deze tablet onthard ook het water, hoewel dat dus niet nodig is als je al een ontharder gebruikt. Een simpele (en goedkope) vaatwastablet en het gebruik van een glansspoelmiddel is bij gebruik van een waterontharder dus een goede en voordelige keuze.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >bezoekersvragen