bezoekersvraag

We hebben een waterontharder laten installeren maar ondanks dat gaat op het Senseo apparaat toch het ontkalkingslampje branden. Moet ik nou toch het Senseo apparaat gaan ontkalken ondanks dat de waterontharder al het kalk uit het water heeft gehaald? Dat zal toch niet waar zijn? Hoe krijg ik dat lampje uit wat aangeeft dat de Senseo ontkalkt moet worden?

Beste bezoeker, we kunnen ons voorstellen dat dit heel vreemd aandoet. Maak je geen zorgen, hier loopt iedereen tegen aan die een waterontharder bezit. Er is niets aan de hand[1], je hoeft je Senseo apparaat niet te ontkalken. Het apparaat meet niet de hoeveelheid kalk maar zet domweg na een paar honderd kopjes koffie dat kalklampje aan, kalk of geen kalk. Niets aan de hand, dus zet er nog een.

Het probleem blijkt in het Senseo apparaat te liggen. Het Senseo apparaat meet namelijk niet hoeveel kalk zich heeft opgehoopt, dat zou erg lastig en duur zijn. Daarom heeft Philips het heel simpel gedaan, het Senseo apparaat meet hoeveel kopjes koffie je hebt gezet en geeft daarna aan "het wordt tijd om te gaan ontharden". Of het nou nodig is of niet, na een x aantal kopjes koffie gaat het lampje gewoon branden wat aangeeft dat de Senseo ontkalkt moet worden ook wel ontkalkingslampje genoemd.

Als je een waterontharder bezit geeft het kalk indicator ledje dus een verkeerd signaal af. Dat ligt dus niet aan de waterontkalker maar aan het Senseo apparaat. Er hoeft niets ontkalkt te worden, want er zit geen kalk meer in het water als je een waterontharder gebruikt.

Hoe krijgen we het kalk lampje van de Senseo dan uit?

Senseo waterontharder
Senseo ontkalken ondanks waterontharder?

Je moet je eerste afvragen, moet dat lichtje zo nodig uit? Heb je er last van? De Senseo blijft gewoon zijn werk doen, kalk indicator ledje of niet!

Wil je toch het ontkalkingsindicator ledje uitkrijgen dan gaan we Philips met dezelfde techniek aanvallen als zij dit bij jou hebben gedaan: misleiding!

Laten we wel wezen, het Senseo apparaat heeft je misleid door aan te geven dat je het apparaat moet ontkalken terwijl dit onzin informatie is. Je gaat nu ten aanval en je gebruikt het zelfde wapen "misleiding" en je laat het Senseo apparaat denken dat je hem netjes ontkalkt hebt.

  • zoek de handleiding van je Senseo apparaat[2]
  • volg exact dezelfde stappen zoals omschreven staat in de handleiding voor de ontkalkingsprocedure
  • op een cruciaal punt ga je het Senseo apparaat misleiden: als de instructie beschrijft om de ontkalker in het water reservoir te doen, dan doe je dit niet!
  • je moet, nadat je geen ontkalker in het waterreservoir hebt gedaan wel exact volgens de instructie een bepaalde hoeveelheid water in het waterreservoir doen.
  • volg alle andere stappen op de voet inclusief de noodzakelijke spoelbeurten.

Pas als je de hele ontkalkingsprocedure hebt afgehandeld (nogmaals: zonder gebruik te maken van ontkalker!) gaat het kalklampje uit. Gefeliciteerd, je beheerst nu de kunst van het misleiden.

  1. Met 99,5% zekerheid is er niets aan de hand met de waterontharder. Maar natuurlijk zou de waterontharder niet meer goed kunnen werken en heb je inderdaad last van hard water. Wil je weten of je waterontharder nog steeds onthard water levert dan zal je dit moeten meten.
  2. Kijk onderop het apparaat en daar staat het modelnummer wat begint met HD zoals HD 7880 en google dan op hd7880 ontharden of hd7880 ontkalken

Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >bezoekersvragen